Jevrej sa liste HDZ-a

Dakle, kriminal i lopovluci su evidentni u svakoj prilici i na svakom mjestu.
word-image-107719-2
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Priča o Aluminiju je planetarna i trajna, koliko je i planetrani kriminal i njegova pljačka planetarna.

Aluminij mostarski je još uvijek veoma aktuelan po njegovoj rnoj odiseji, uzurpaciji, pljačkama i nastavcima kriminala, bez pravne države ?

Amir Gross Kabiri. Da , zove se htvatski HDZ-ov finansijer, podpredsjednik kluba “Zrinjski” i bliski saradnik i kumski srodnik Vlade Federacije, premijera Fadila Novalića i ministra Nermina Džindića.

Evo, ovih dana je doveo i ambasdora Izraela u Mostar, koji veliča nacionaliste Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Zajednički su im omogučili i posjetu Jerusalemu i muzeju holokausta “Jad Vašim” i zidu plača, kako bi se isplakali, ispoljili želju za svoje genocidne tvorevine, te gle čuda u tragikomičnoj situaciji, da oni najveći naši veliko srpskohrvatski nacionalisti sljedbenici ustaša i četnika, da govore i obećaju Jevrejima njihovo zalaganje za antiseminizam na ovim prostorima Evrope.

Za uzvrat, kao uslugu organizovali su i posjetu ovoga ambasadora nedavno Mostaru, te uz vezane zastave Izraela i Herceg Bosne, što ne sluti na dobro, po ugledu i sjećanju na zastave HDZ-a i SDA,  početkom devedesetih godina, da bi 09.maja 1993. godine ovaj pakleni scenarij sagorio.

Mogli su oni putovati po Izraelu. Jer je to sve finansirao ovaj “lukavi Jevrej” Kabiri, jer mu se veoma isplatilo “kumstvo” sa Fadilom Novalićem, Draganom Čovićem i cjelokupnim kriminalnim saradnicima u vlasti Federacije.

Amira Grossa Kabirija znamo i od 2020. godine, kada je otpočeo da mešetari mostarskim Aluminijem, nakon što je u aprilu te godine potpisan ugovor o zakupu na 30 godina s mogućnošću kupovine mostarskog Aluminija, s Aluminij Industries, podružnicom konzorcija MT Abraham Grupe.

Sasvim je jasno, zašto godinama od pada ovoga “hercegovačkog diva” na koljena “hercegovačkog patuljka” kumova iz Vlade Federacije, premijer Fadil Novalić i ministar Nermin Džindić sa svojom Jelkom Miličević, ulizicom Dragana Čovića, nisu htjeli normalno pristupiti stečajnom postupku ove firme.

Ova kriminalna trojka vlade Federacije, poodavno je trebala biti predmet sudskoga procesa, raspakovanja iz “aluminijske folije” i prikazana našoj javnosti da postoji neka naša pravna država.

Silni je, planetarni i neviđeni kriminal i lopovluk, već godinama od Mije Brajkovića i Ive Bradvice, preko Nermina Nikšića do sadašnje vlade i Fadila Novalića sa saradnicima evidentan proces pljačke i uzurpacije i državne i radničke imovine u ovoj firmi.

Dakle, pojavljuje se “latinska” odnosno “Jevrejska” grupa sa “Amirom Grossom Kabirijem” koji je bio poznat kao netko tko se bavi galerijama i slikama, ali ono što je važno reći za njega je da je 24. veljače nakon što su zaratili Rusija i Ukrajina otišao u Moskvu i tamo je bio 15 dana. Tada je iz Moskve “naručio” brod “Darina” koji je u Luku Ploče došao po anode koje je Kabiri kupio u Aluminiju po desetorostruko nižoj cijeni od one koju je platio Aluminij! Dakle, ovaj Nadzorni odbor je Kabiriju prodao 4.180 tona gotovih, pečenih anoda koje su bile spremne za elektrolizu i to za 72 dolara po toni, a Aluminij su koštale 700 dolara po toni, a sada bi po novim cijenama koštalo skoro 1.000 dolara po tonii! Kome je te anode dalje prodao ja ne znam.

Prije nego su anode otišle iz Mostara o tome smo obavijestili SIPA-u, tužiteljstva i Vladu FBiH. Nitko nam nije vjerovao. Onda smo ponovo pisali SIPA BiH o tome da su anode spremne za prodaju i da to treba zaustaviti. Ništa nisu poduzeli. SIPA nam je odgovorila da to nije njihova nadležnost, nego Federalne uprave policije (FUP), a mi njima kažemo da smo svima, pa i FUP-u, pisali, a evo sada i vama. Poslije toga anode odlaze u Luku Ploče i mi opet upozoravamo da se ne dozvoli njihov transport izvan Luke. Međutim, dolazi ruski brod i odvozi anode u Anconu (Italija).“ /citat poznatog radnika iz Aluminija, gospodina Topića za “Slobodnu Bosnu”/

“Strateški partneri izraelske kompanije M.T. Abraham koja je za simboličnih 30 hiljada KM mjesečne rente preuzela infrastrukturu Aluminijskog kombinata Mostar su kineske državne kompanije “CMEC” i “NFC” od kojih je jedna na crnoj listi Svjetske banke, a druga, prema pisanju svjetskih medija, blisko surađuje s Iranom na razvoju raketnog programa. U tom kontekstu, propast Aluminijskog kombinata Mostar kao i preuzimanje ovog strateškog preduzeća danas otvara i pitanje uloge Bosne i Hercegovine u geopolitičkim odnosima velikih sila.“ /citat Predraga Blagovčanina/

Nije čudno, da se i noću kompozicije prekrivene ciradama, prevozi iz Luke Ploče ruski sirovi Aluminij u pogon livnice ove firme, gdje se pretača, prave legure i isti prodaje na tržištu.

Dakle, kriminal i lopovluci su evidentni u svakoj prilici i na svakom mjestu, međunarodne sankcije su istinski “pi**in dim” a infrastruktura firme i njeni pogoni se koriste za ove prljave i kriminalne aražmane.

Normalno se pune kase i HDZ-a i Dragaba Čovića i Fadila Novalića i njegovih saradnika, dok se tužilaštvo i kantona HNK i Federacije češka po “dobro plaćenim” sospstvenim mudima, ne poduzima ništa za pravdu i istinu.

Ako se i zanemare sve mahinacije i kriminalne radnje bivšeg rukovodstva Aluminija, koje je ostvarilo gubitke od pola milijarde, o novim kriminalnim radnjama i postupcima ovoga hohštaplera, navodno “Jevrejske krvi” Amira Grossa Kabirija, nužno je bilo ispitati kako je ušao u ovu firmu, pod kojim uslovima i kako to novac tajnoviti pristiže iz nekih Južno američkih prostora na račune i kumova i Kabirija.

Imajući u vidu, da ova vlada još uvijek sa svojim kapitalom od 445 još uvijek nije izmirila obeštećenja radnika srpske nacionalnosti, jer su svi ovi maheri prethodno ušutkali radnike Hrvate sa obilatim dionicama, ove druge “Hrvate islamske vjeroispovjesti” tzv. Bošnjake, sa po sedam dionica, ali su Srbima dodjelili “duplo golo” da bi se eto sada svi ovi mogli kočoperiti u zajedničkom kriminalnom kolu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.