Zalagaćemo se za unaprijeđenje prava romske zajednice

Romska zajednica je prepoznala zastupanje interesa njenog naroda u ovom pokretu, te da će nastaviti davati nesebičnu podršku napretku SPP-a.
99580582-EB4E-4D72-BA61-0C08ED3C922C
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Danas su u Novom Pazaru članovi Opštinskog odbora Stranke Pravde i Pomirenja Bujanovac predvođeni gospodinom Ademom Salihijem posjetili centralu ove stranke i sastali se sa predsjednikom ove stranke koji je nedavno izglasan i za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije gospodinom Usamom Zukorlićem.

Zukorlić je sa svojim članovima razgovarao na temu unaprijeđenja kako individualnih tako i kolektivnih prava romske zajednice.

Predsjednik Opštinskog odbora Stranke Pravde i Pomirenja Bujanovac gospodin Adem Salihi je kazao da je romska zajednica prepoznala zastupanje interesa njenog naroda u ovom pokretu, te da će nastaviti davati nesebičnu podršku napretku SPP-a.

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije zahvalio se delegaciji na svom dolasku, te kazao da će se kroz skupštinske klupe zalagati za interese nacionalnih manjina među kojima je i romska populacija, kao i za unaprijeđenje njihovih prava.

Predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Zukorlić je dodao i to da će se zalagati za pozicije romske populacije u državnoj vlasti, uvođenje vjeronauke za Rome muslimane kao i za inkluziju Roma u državnim ustanovama.

Inače, Stranka Pravde i Pomirenja u Bujanovcu ima svoja dva odbornika, a na prethodnim izborima u ovoj Opštini je osvojila i rekordan broj glasova.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.