Zalagaćemo se za unaprijeđenje prava romske zajednice

Romska zajednica je prepoznala zastupanje interesa njenog naroda u ovom pokretu, te da će nastaviti davati nesebičnu podršku napretku SPP-a.
99580582-EB4E-4D72-BA61-0C08ED3C922C
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Danas su u Novom Pazaru članovi Opštinskog odbora Stranke Pravde i Pomirenja Bujanovac predvođeni gospodinom Ademom Salihijem posjetili centralu ove stranke i sastali se sa predsjednikom ove stranke koji je nedavno izglasan i za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije gospodinom Usamom Zukorlićem.

Zukorlić je sa svojim članovima razgovarao na temu unaprijeđenja kako individualnih tako i kolektivnih prava romske zajednice.

Predsjednik Opštinskog odbora Stranke Pravde i Pomirenja Bujanovac gospodin Adem Salihi je kazao da je romska zajednica prepoznala zastupanje interesa njenog naroda u ovom pokretu, te da će nastaviti davati nesebičnu podršku napretku SPP-a.

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije zahvalio se delegaciji na svom dolasku, te kazao da će se kroz skupštinske klupe zalagati za interese nacionalnih manjina među kojima je i romska populacija, kao i za unaprijeđenje njihovih prava.

Predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Zukorlić je dodao i to da će se zalagati za pozicije romske populacije u državnoj vlasti, uvođenje vjeronauke za Rome muslimane kao i za inkluziju Roma u državnim ustanovama.

Inače, Stranka Pravde i Pomirenja u Bujanovcu ima svoja dva odbornika, a na prethodnim izborima u ovoj Opštini je osvojila i rekordan broj glasova.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.