Studenti Internacionalnog univerziteta uljepšali zidove OŠ “Bratstvo”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Direktor osnovne škole „Bratstvo“ naglasio je da je zadovoljan saradnjom koju imaju sa Internacionalnim univerzitetom, te da su studenti izradom ovog murala itekako djeci uljepšali početak školske godine.
Studenti Internacionalnog univerziteta uljepšali zidove OŠ “Bratstvo”_6312034ff3bf1.png
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Zidove osnovne škole „Bratstvo“ uljepšao je murali kojeg su odradili studenti 3. i 4. godine Internacionalnog univerziteta sa Departmana umjetnosti pod mentorstvom prof. Mirze Župljanina.

Mural nosi naziv „Škola snova“ i ima za cilj da kroz dva lika koji se smjenjuju na zidovima škole, prikažu zadatke osnovaca na jedan laganiji i zabavniji način, istakao je dekan Departmana umjetnosti na Internacionalnim univerzitetu.
„Univerzitet u Novom Pazaru pored teorijskog okvira nastave, praktikuje i realizaciju mentorskih jedinica i stručne prakse. Ovdje se radi o stručnoj praksi koja je vezana za Departman umjetnosti, tačnije za zidno slikarstvo, odnosno predmet zidnog slikarstva. Riječ je o projektu izrade murala, u taj projekat su bili uključeni studenti 3. i 4. godine Departmana za umjetnost pod mentorstvom uvaženog profesora Mirze Župljanina.

Oni su imali zadatak da zidove ove prelijepe škole učine još ljepšim i da kroz razigrane boje predoče obaveze, prije svega đaka prvaka ali i onih osnovaca viših razreda, na jedan zabavniji i lakši način i mi vjerujemo da smo u tom zadatku i uspjeli. Možemo konstatovati da su i naši studenti bili veoma zadovoljni ovim projektom, iako je to bio dio njihovih predispitnih obaveza, oni su zaista uživali u izradi ovog zadatka jer je on bio namijenjen polaznicima prvog razreda ove škole“, istakao je prof. dr Samir Ljajić.

Direktor osnovne škole „Bratstvo“ naglasio je da je zadovoljan saradnjom koju imaju sa Internacionalnim univerzitetom, te da su studenti izradom ovog murala itekako djeci uljepšali početak školske godine.
„Mi već dugo godina sarađujemo sa Internacionalnim univerzitetom na svim poljima i došli smo na ideju da uljepšamo ovaj prostor gdje nastavu obavljaju učenici manjih razreda i kao što vidite i sami to su neke vesele boje. Studenti su to stvarno u veoma kratkom roku to jako lijepo odradili i djeca i nastavnici su to sa oduševljenjem prihvatili. Rekonstrukcija škole je završena prošle godine i ovaj dio je sada ovdje oplemenjen ovim muralom i toplim i lijepim bojama.“, kazao je Dejan Kulundžić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.