Izložba Damira Grude

Na otvaranju će govoriti karikaturista i dizajner Muhmed Đerlek Max, direktor Muzeja “Ras” Fuad Baćićanin kao i sam autor.
Sutra izložba Damira Grude_63113cab454ef.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Galeriji MMC će večeras biti otvorena izložba reprodukcija umetničkih radova “Sandžak u stranoj karikaturi i likovnoj umjetnosti krajem 19. do sredine 20. vijeka” autora Damira Grude.

Posle knjige “Bosna i Sandžak u satiričnoj i ilustrovanoj periodici (1878-1918)”, autor  kroz izložbu reprodukcija i katalog predstavlja sve njemu dostupne informacije o aktivnostima stranih slikara, karikaturista, ilustratora i grafičara koji su posetili ili bili inspirisani Novopazarskim sandžakom.

Na otvaranju će govoriti karikaturista i dizajner Muhmed Đerlek Max, direktor Muzeja “Ras” Fuad Baćićanin kao i sam autor.

Projekat organizuju Kulturni centar Novi Pazar i Muzej “Ras”. Reprodukcije radova će, pored Galerije MMC,  istovremeno biti izložene i u Muzeju “Ras” do 15. septembra 2022. godine.

Početak je zakazan za 19:30h.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.