Sastanak sa ambasadorom Italije

Ambasador je predstavio ideju proširenja ove saradnje na inovativne oblasti.
Potpredsjednik Narodne skupštine Usame Zukorlić se sastao sa ambasadorom Italije_631008f7e4f21.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Danas se u Domu Narodne skupštine Republike Srbije potpredsjednik skupštine Usame Zukorlić sastao sa ambasadorom Italije Lukom Gorijem.

Usame Zukorlić je na početku sastanka istakao da će kao potpredsjednik skupštine i predstavnik bošnjačke nacionalne manjine dati maksimalan doprinos uspostavljanju još bolje saradnje ova dva parlamenta.

Zukorlić i Gori su razgovarali o ekonomskoj saradnji, a ambasador je naveo da je trgovinska razmjena ove dvije zemlje prilično dobra i prelazi 4 milijarde eura, i dodao da u Srbiji posluje preko 1.000 italijanskih kompanija koje zapošljavaju preko 50.000 ljudi.

Ambasador je predstavio ideju proširenja ove saradnje na inovativne oblasti kao što su zelena tranzicija, nano tehnologija, zaštita životne sredine i vještačka inteligencija.

Zukorlić je istakao da bi bilo od velikog značaja da se stvore uslovi da italijanske investicije budu prisutne i u regiji Sandžaka.

Na kraju sastanka sagovornici su se složili da postoji prostor za unapređenje međuparlamentarne saradnje, te da ovaj susret nije posljednji nego tek početak još bolje saradnje Srbije i Italije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.