Obnova škole uz pomoć Ambasade SAD

Jedan dio sredstava na ovom projektu obezbjeđivalo je Ministarstvo prosvjete.
Obnova škole uz pomoć Ambasade SAD_63100045853ad.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović, posjetio je danas OŠ “Krsto Radojević” u Tomaševu, nadomak Bijelog Polja i obišao radove na školi koji su finansirani donacijom Vlade Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, Ambasada SAD, u saradnji sa Kancelarijom za odbrambenu saradnju (ODC), kao i tijesnom saradnjom sa Ministarstvom prosvjete, realizuje projekte rekonstrukcije škola širom Crne Gore.”Projekat se realizuje na način da američka Ambasada u Crnoj Gori obezbjeđuje najveći dio sredstava i sprovodi međunarodnu tendersku proceduru za izbor izvođača radova, za svaku fazu pojedinačno. Jedan dio sredstava na ovom projektu obezbjeđivalo je Ministarstvo prosvjete i to u dijelu izrade projektne dokumentacije i nadzora nad radovima”, pojašnjavaju u saopštenju.

OŠ “Krsto Radojević” Bijelo Polje je škola koja ima oko 100 učenika. Radovima koji su počeli u avgustu ove godine, predviđena je zamjena unutrašnjih vrata, adaptacija unutrašnjih prostorija, postojećih toaleta, đačkih i nastavničkih, krova na školskom objektu, fasade, elektroinstalacija i ugradnja centralnog grijanja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.