Halal Business Forum

Halal tržište iz godine u godinu bilježi rast ponude i potražnje, a trenutna vrijednost procjenjuje se na 2 trilijuna američkih dolara, s gotovo dvije milijarde korisnika.
Halal Business Forum 4. i 5. oktobra u Zagrebu_6310090396b73.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog premijernog Halal Business Foruma (HBF), drugo izdanje HBF-a, u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete, održat će se 4. i 5. oktobra 2022. godine u Zagrebu, u hotelu Westin.

Forum će, kako najavljuje rukovoditelj Centra dr Aldin Dugonjić, uz panel diskusije i znanstvenu konferenciju, posebno biti usmjeren održavanju individualnih razgovora (B2B) za povezivanje kvalificiranih kupaca s proizvođačima te turističkih dionika sa svjetskog halal tržišta.

Halal tržište iz godine u godinu bilježi rast ponude i potražnje, a trenutna vrijednost procjenjuje se na 2 trilijuna američkih dolara, s gotovo dvije milijarde korisnika, istaknuo je dr Dugonjić, pozivajući tvrtke i institucije i ovim putem da budu dio najvećeg događaja o halal tržištu u Europskoj Uniji.

HBF predstavlja platformu i specijalizirani servis za halal mnogobrojnim dionicima – od industrije, neprofitnih organizacija, predstavnika državnih tijela, rukovoditelja poslovnog i hotelskog menadžmenta, putničkih agencija, jedinica lokalne samouprave, sveučilišnih profesora, znanstvenih istraživača, financijskih institucija, kupaca i trgovačkih posjetitelja.

Pokrovitelji ovog jedinstvenog događaja su tri hrvatska ministarstva – Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo turizma i sporta te Ministarstvo poljoprivrede, uz partnerstvo mnogih domaćih i međunarodnih ustanova poput Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice Grada Zagreba, Advantage Austria, Foreign Economic Relations Bord (DEIK) Turska, Islamic Chamber Research and Information Center (ICRIC) Iran, Standards and Metrology Institute for Islamic Countries (SMIIC), United World Halal Development (UNWHD), Singapur, World Halal Summit (WHS), Halal Focus, Verify Halal i drugi.

Na Forumu će sudjelovati iz više zemalja EU, zemalja regije – Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Velike Britanije, kao i Indonezije, Malezije, Singapora, Irana, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sjedinjenih Američkih Država.

Registracija i više informacija o događaju nalaze se na: https://hbf.halal.hr/

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.