“Sandžak inspiracija umjetnika”

Očekuju se raznovrsna djela inspirisanih velikim brojem motiva ovog područja.
U toku 22. saziv Likovne kolonije “Sandžak inspiracija umjetnika”_630e99bff3a98.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Likovna kolonija “Sandžak inspiracija umjetnika” okupila je ove godine devet umjetnika iz Srbije i Crne Gore. Oni će još sutra u Novom Pazaru stvarati djela sa motivima ovog grada, javlja Radio televizija Novi Pazar (RTVNP).

22.saziv Likovne kolonije “Sandžak inspiracija umjetnika” održava se u turističkom naselju “Ras” na Pazarištu. Ovo je posebno inspirativno mjesto za likovno stvaralaštvo umjetnika, učesnika ovogodišnje kolonije. Devet učesnika okupilo se kako bi stvarali ali i upoznali se, družili i učvrstili kontakte, što je važan cilj manifestacije, kaže urednica galerijskog prostora Kulturnog centra, Amra Hodžić Jejna.

Očekuju se raznovrsna djela inspirisanih velikim brojem motiva ovog područja. Umjetnici okupljeni na ovom mjestu kažu da je prijatno biti u Novom Pazaru u i učestvovati u ovoj značajnoj koloniji sa dugom tradicijom.

Koloniju organizuje novopazarski Kulturni centar a finansijski je podržavaju Grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.