Biblioteka „Muhamed Abdagić“ seli u Sjeničku kuću

Imamo mnogo mogućnosti da stvaramo razne interaktivne sadržaje i na pravom smo mjestu da to uradimo.
Biblioteka „Muhamed Abdagić“ seli u Sjeničku kuću_630eb78b17d59.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Sjenici je u toku je selidba sa stare lokacije Gradske biblioteke”Muhamed Abdagić”, u Sjeničku kuću gdje će biti smještene sve publikacije. Pored uposlenika, selidbu pomažu ljubitelji pisane riječi od najmlađih do najstarijih.

–Prelazak Gradske biblioteke u nove prostorije izuzetno je važan događaj za sjeničku kulturu. Trudit ćemo se da sadržajima oplemenimo kompletan ambijent. Imamo mnogo mogućnosti da stvaramo razne interaktivne sadržaje i na pravom smo mjestu da to uradimo, kaže prof. Mersija Brbutović direktorica Gradske biblioteke “Muhamed Abdagić” Sjenica

Ovo je veliki iskorak, ne samo za čitaoce već i pisce.
–Kao i za ljude od nauke jer će na ovaj način dobiti prostor za promociju knjiga. Ovo će također biti veliki boljitak i za umjetnike, bilo da je riječim o likovnim umjetnicima, vajarima. Bit će olakšica i za studente koji konačno dobijaju čitaonicu, ističe Sanela Halković, književnica.

Prostor predviđen za muzej neće biti samo mjesto gdje se baštini umjetnost, već i obrazovni centar.
–Sjenica je konačno dobila jednu proširenu biblioteku sa čitaonom uz mogućnost preglednosti knjiga. Donedavno smo bili u nedostatku značajnih stvari za našu edukaciju uz mali prostor odakle nismo mogli ni pregledati ni birati knjige koje nam trebaju. Sada, pored toga što možemo birati imamo i prostor za čitaonu, naglasila je  Merjem Zeković zamjenica koordinatora KZM.

Preneseno je oko 30 hiljada knjiga i veliki broj neoštećenih polica. Nove police u čiju je kupovinu i nabavku uloženo 708.000 dinara biblioteka je dobila na osnovu projekta za koji je aplicirala kod Ministarstva kulture i informisanja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.