Apple zakazao događaj „Far Out“ za 7. septembar

Na događaju će biti predstavljeni novi iPhone i Apple Watch.
0839c060-23c7-11ed-bcda-2b52e94f3743.cf
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Stiže dugo očekivani iPhone 14

Apple je zakazao događaj na kojem će predstaviti nove modele svojih uređaja.
Očekivanja su da će kompanija na ovom događaju objaviti četiri nova modela iPhone-a. Prema većini izveštaja iPhone 14 stiže u dve verzije. Jedna verzija su „obični“ modeli od 6.1 inča i 6.7 inča. Druga verzija podrazumeva Pro modele istih veličina.

Apple navodno ove godine neće ponuditi novi „mini“ model. Razlog je verovatno slabija prodaja iPhone-a 12 mini i iPhone-a 13 mini.
Poboljšanja na standardnim modelima iPhone-a 14 navodno će uključivati dodavanje više RAM-a, dugotrajniju bateriju i bolju prednju kameru sa autofokusom.

Očekuje se da će Pro modeli imati novi dizajn koji zamenjuje Apple-ov prepoznatljivi urez na ekranu. Zatim, Pro modeli će navodno imati novu glavnu kameru od 48 megapiksela i tanje okvire ekrana. Takođe, očekuje se da će Pro modeli biti jedini modeli koji će biti isporučeni sa Apple-ovim A16 čipom sledeće generacije.

Pored novih modela iPhone-a, Apple će verovatno osvežiti celu svoju liniju nosivih uređaja. Prema izveštajima Bloomberg-a, Apple Watch serije 8 stiže kao novi „Pro“ model koji će imati veći ekran od svojih prethodnika i izdržljivije kućište od titanijuma.

Takođe, novi model će imati veći kapacitet baterije koja bi mogla da mu omogući da radi više dana sa samo jednim punjenjem. Očekuje se da će cela linija serije 8 uključiti i novi senzor telesne temperature koji bi mogao da pruzi obaveštenje kada korisnik ima groznicu.

Naravno, najverovatnije stižu i novi modeli AirPods-a, obzirom da su trenutni stari skoro tri godine.
Apple nije planirao da objavi nove Mac računare na ovom događaju. Kompanija će verovatno održati drugi događaj kasnije ove godine. Sve što Apple planira da predstavi 7. septembra biće interesantno i zanimljivo svim obožavaocima Apple-a.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.