Održana Velika večer Kur’ana i ilahija u IC Gazilar

Veliki broj vjernika okupio se da svoje duše napoji sa čistog vrela Allahove riječi uz milozvučne glasove interpretatora.
Održana Velika večer Kur’ana i ilahija u IC Gazilar_630ac30096056.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Srbiji i medžlisa IZ-e Novi Pazar, IC Gazilar organizovao je “Veliko veče Kur’ana i ilahija”.
Učešće u programu uzeli su poznati karija i izvođač ilahija i kasida iz Sirije Mu’tesim Billah el-Aseli, hfz. Aziz Alili iz Hrvatske, Ibrahim Bilčević i Muhamed Mujkić iz Bosne i Hercegovine, Abdullah Šaćiri iz Makedonije, te kurra hfz. Sabahudin ef. Jerebičanin, hfz. Haris ef. Hadžić i Ensar Latifović kao predstavnici Sandžaka iz Novog Pazara.

Veliki broj vjernika okupio se da svoje duše napoji sa čistog vrela Allahove riječi uz milozvučne glasove interpretatora.
Delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr Mevlud ef. Dudićem prisustvovala je svečanosti.

U obraćanju prisutnim vjernicima muftija dr Dudić poručio da je ovakva večer najljepši poklon Novom Pazaru.
“Noćas su vjernička srca zatreperela slušajući kur’anske ajete i ilahije našoh hafiza i izvođača. Ovo je najljepši poklon Novom Pazaru, Islamskoj zajednici i ovom džematu u mjesecu Muharremu 1444. hidžretske godine. Tamo gdje se Kur’an uči meleci se spuštaju da slušaju učače spuštajući Allahov blagoslov i berićet na vjernike”, između ostalog je kazao predsjednik Mešihata muftija dr Mevlud ef. Dudić.

Na prijedlog džematskog odbora muftija Dudić je dodijelio poklon umru džematliji IC Gazilar Redžepu Zogiću.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.