Objekat Škole Kur’ana u Tutinu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sve je veći broj hafiza u Sandžaku, kako verificiranih tako i onih koji čekaju svoj red za preslušavanje.
Otvoren objekat Škole Kur’ana u Tutinu_630382c15ab7b.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji, Muftijstva sandžačkog, Škole Kur’ana Časnog, Medžlisa IZ-e Tutin, džemata Validejn, 21.08.2022. godine, svečano je otvoren objekat Škole Kur’ana Časnog pri pomenutom džematuUčenjem Kur’ana od strane tutinskih imama otpočeo je program.

Imam džemata Validejn hfz. Entas ef. Pramenković upoznao je prisutne o inicijativi izgradnje ovog vakufa, te da 290 djece pohađa nastavu u ovoj džamiji kroz mekteb, Školu Kur’ana i Reudu.

Prisutnima se obratio i direktor Fondacije Ihjaut-turasil-islamij za zemlje Balkana šejh Muhamud En-Nedždi koji je govorio o značaju zajedničke riječi i opasnosti razilaženja i razdora, s akcentom na važnost Srednjeg puta u razumijevanju Kur’ana i Sunneta.

Glavni imam Medžlisa Tutin Vahjudin ef. Ćosović poželio je dobrodošlicu prisutnima, te ih upoznao sa historijatom džamije Validejn i Škole Kur’ana Časnog. Direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić spomenuo je važnost institucije hifza i same Škole Kur’ana, naglasivši da je sve veći broj hafiza u Sandžaku, kako verificiranih tako i onih koji čekaju svoj red za preslušavanje.

Muftija sandžački i direktor Vakufske direkcije hfz. Abdurrahman ef. Kujević zahvalio se prisutnima, svima vakifima, posebno šejhu Mahmudu, velikom prijatelju Islamske zajednice i svih muslimana.

Na kraju se prisutnima obratio predsjednik Mešihata muftija dr Mevlud ef. Dudić, koji je govorio o značaju vakufa, institucionalnog rada, pohvalivši Tutinski medžlis i džemat Validejn te njihov rad i požrtvovanost u izgradnji ovog vakufa. Također je spomenuo važnost Srednjeg puta – puta Poslanika s.a.v.s. te da vjera mora biti s mjerom. Zahvalio se porodici Šerifović i šejhu Mahmudu, te pozvao sve one koji žive do džamije da ufakufe radi Allaha, ne bi li stekli Allahovu naklonost i milost.

Dovu je proučio muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović.Objekat je otvoren uz učenje tekbira, a nakon podne namaza druženje je nastavljano u hotelu El-Halal.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.