Podsticaj za zapošljavanje

Znamo da je svaki početak težak a ovaj program nam omogućava stjecanje prvog radnog odnosa i nadam se da ću ovdje i ostati.
Dobre saradnje poslodavaca i NSZNP podsticaj za zapošljavanje_62fc426eb4768.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Škola “Malac genijalac” u Novom Pazaru posluje od 2017. godine. Kako se povećava obim posla tako se i broj zaposlenih povećava. Pritom je Nacionalna služba za zapošljavanje, ističu, od velike pomoći.

– Od 2019. Godine koristili smo nekoliko olakšica od NSZ. Između ostalog program “Moja prva plata”, program “Stručna praksa” a trenutno koristimo program “Pripravnika” koji je bio I najzanimljiviji za kandidate jer su primanja bila znatno veća u odnosnu na prethodno pomenute I zato što se kandidatu godinu dana plaćaju doprinosi, kaže Meliha Muminović menadžer Škole “Malac genijalac”, Novi Pazar.

Poslodavcu sve refundira Nacionalna služba za zapošljavanje što olakšava poslovanje i pruža mogućnosti mladim ljudima za prvo radno iskustvo.
– Što se tiče programa Pripravnika zaista sam zadovoljna i čast mi je što sam dio ovog projekta. Znamo da je svaki početak težak a ovaj program nam omogućava stjecanje prvog radnog odnosa i nadam se da ću ovdje i ostati, ističe Almina Sadović dipl. vaspitač.

Filijala Novi Pazar akcent stavlja na zapošljavanje mladih kadrova do 30 godina, prioritetno u privatnom sektoru.
– Ovdje imamo poslodavca koji je za dvije do tri godine radno angažovao četiri mlada lica s visokom stručnom spremom. Poslodavcima su na raspolaganju program pripravnika s visokom a posebno naglašavam sa srednjom stručnom spremom. To znači da besplatno dobijaju radnika jer sve troškove snosi nacionalna služba za zapošljavanje, ističe Aida Bojadžić portparol NSZNP.

Pozivaju poslodavce da se informišu o programima koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje i maksimalno ih koriste.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.