Održana manifestacija “Ladica đinđuva po trgu prosuta”

Na poetsko-muzičkoj večeri gostovali su i akademski slikari iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Rusije, koji trenutno borave u ovom gradu.
Održana manifestacija “Ladica đinđuva po trgu prosuta”_62e47e1599062.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Na Njegoševom trgu u Beranama sinoć je održana osma po redu kulturna manifestacija pod nazivom “Ladica đinđuva po trgu prosuta”, u čijem sadržaju je ove godine uživao veliki broj ljubitelja umjetnosti – književnog, muzičkog i likovnog stvaralaštva.

Na manifestaciji, koju je organizovao Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Opštine Berane, učestvovala je glumica Vanja Radošević, književnica i književna kritičarka Mirjana Zečević, profesorica u beranskoj Gimnaziji, književnica i recezentkinja Ljerka Petković, pjesnikinje Rebeka Čilović, Kristina Babić, Bojana Barjaktarović Nikolić, profesor u Srednjoj stručnoj školi, pjesnik Rade Jolić, Gradska pjevačka grupa “Gorske oči” i muzički sastav koji čine Anja Boričić, Nikolina Dobrašinović, Stefan i Andrej Pajković.

Na poetsko-muzičkoj večeri gostovali su i akademski slikari iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Rusije, koji trenutno borave u ovom gradu, u sklopu Likovne kolonije, koja se održava u Kaludri – Momir Knežević, Marin Milutinović, Paša Gicić, Dijana Lazović, Svetozar Tasić, Valentina Ilijevska, Asja Kopeina i Irvin Masličić.
Prijatelji manifestacije su “Plantaže 13. jul”, kao i ugostiteljski objekti na Njegoševom trgu.

“Ladica đinđuva po trgu prosuta” dio je Beranskog kulturnog ljeta i prepoznata je po bogatom programu i jedinstvenošću.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.