Konsultacije pred novu sjednicu Skupštine Srbije

Bilo je određenih osporavanja od strane opozicionih stranaka koje su izrazile stavove oko potpredsjedničkih mjesta.
SPP na konsultacijama pred novu sjednicu Skupštine Srbije_62e4879d87cee.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Skupštini Srbije nastavljene su konsultacije predsjednika parlamenta Ivice Dačića s predstavnicima izbornih lista, koje su ušle u parlament o konstitutivnoj sjednici koja će biti održana u ponedjeljak, 1. avgusta. Dogovoreno je da se konsultacije nastave i sutra u podne.

– Sutra nakon što bude održana sjednica Predsjedništva Srpske napredne stranke s početkom u 10 sati u 12 sati nastavljaju se razgovori oko pitanja potpredsjednika Narodne skupštine, kazao je dr Ferid Bulić predsjednik Izvršnog odbora SPP-a.

Danas je, kaže, razgovarano i o tome ko će biti predsjednici i članovi skupštinskih odbora.

– Evidentno je da smo dobili ozbiljnu podršku vladajuće većine, odnosno SNS-a. Bilo je određenih osporavanja od strane opozicionih stranaka koje su izrazile stavove oko potpredsjedničkih mjesta. Mi smatramo da manjinske stranke, odnosno SPP i pripadnici manjinskih naroda trebaju imati predloženu ulogu od strane vladajuće većine u Narodnoj skupštini. Borit ćemo se za to i imamo potpuno razumijevanje vladajuće većine. Opozicija je u ovom trenutku pokazala da nema taj demokratski kapacitet i to je pokazala na jedan potpuno drugačiji način, rekao je za Sandžak televiziju dr Bulić.

Nakon konstituisanja Skupštine i izbora njenih organa preći će se na formiranje Vlade, ministarstava i ministara. SPP je bila, napominje, partner i u prethodnom periodu i nastavit će tako s većim učešćem u vlasti, ističe Bulić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.