Konsultacije pred novu sjednicu Skupštine Srbije

Bilo je određenih osporavanja od strane opozicionih stranaka koje su izrazile stavove oko potpredsjedničkih mjesta.
SPP na konsultacijama pred novu sjednicu Skupštine Srbije_62e4879d87cee.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Skupštini Srbije nastavljene su konsultacije predsjednika parlamenta Ivice Dačića s predstavnicima izbornih lista, koje su ušle u parlament o konstitutivnoj sjednici koja će biti održana u ponedjeljak, 1. avgusta. Dogovoreno je da se konsultacije nastave i sutra u podne.

– Sutra nakon što bude održana sjednica Predsjedništva Srpske napredne stranke s početkom u 10 sati u 12 sati nastavljaju se razgovori oko pitanja potpredsjednika Narodne skupštine, kazao je dr Ferid Bulić predsjednik Izvršnog odbora SPP-a.

Danas je, kaže, razgovarano i o tome ko će biti predsjednici i članovi skupštinskih odbora.

– Evidentno je da smo dobili ozbiljnu podršku vladajuće većine, odnosno SNS-a. Bilo je određenih osporavanja od strane opozicionih stranaka koje su izrazile stavove oko potpredsjedničkih mjesta. Mi smatramo da manjinske stranke, odnosno SPP i pripadnici manjinskih naroda trebaju imati predloženu ulogu od strane vladajuće većine u Narodnoj skupštini. Borit ćemo se za to i imamo potpuno razumijevanje vladajuće većine. Opozicija je u ovom trenutku pokazala da nema taj demokratski kapacitet i to je pokazala na jedan potpuno drugačiji način, rekao je za Sandžak televiziju dr Bulić.

Nakon konstituisanja Skupštine i izbora njenih organa preći će se na formiranje Vlade, ministarstava i ministara. SPP je bila, napominje, partner i u prethodnom periodu i nastavit će tako s većim učešćem u vlasti, ističe Bulić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.