Gusinje ima veliki turistički potencijal

Postoje izazovi koji mogu dobiti skorije rješenje ukoliko bude volje donosilaca odluka, poput graničnog prelaza Čakor.
Gusinje ima veliki turistički potencijal_62e47e689ce57.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Gusinje ima veliki turistički potencijal, posebno doline Vusanj i Grebaje, saopštila je predsjednica te opštine Anela Čekić, dodajući da bi ta dva bisera što prije trebalo valorizovati.

Iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava kazali su da je resorni ministar Fatmir Đeka boravio danas u posjeti Gusinju i razgovarao sa Čekić.
Na sastanku je, kako se navodi, konstatovano da Opština Gusinje od svog formiranja ima dosta važnih pitanja sa kojima se suočava.

Čekić je zahvalila Đeki na posjeti i interesovanju za prilike i aktuelne izazove u Gusinju.
Ona je upoznala Đeku sa projektnim dokumentacijama, revidiranim projektima, i onima čija je realizacija u toku.
“Opština Gusinje ima veliki turistički potencijal, posebno doline Vusanj i Grebaje. S tim u vezi, trebalo bi iznaći načina u najskorije vrijeme da se ovi biseri prirode valorizuju na adekvatan način”, kazala je Čekić.
Dodaje se da su sagovornici predstavili putnu infrastrukturu kao jedan od najvećih izazova u Opštini.
“Takođe, postoje izazovi koji mogu dobiti skorije rješenje ukoliko bude volje donosilaca odluka, poput graničnog prelaza Čakor, za koji su tehnički uslovi stvoreni, dugo već čeka otvaranje, te izgradnje sportske sale”, dodaje se u saopštenju.

Đeka je zahvalio Čekić na prijemu i prilici da razgovaraju o saradnji u oblasti jačanja poštovanja ljudskih i manjinskih prava.
“On je pohvalio opštinu Gusinje koja je sa Ministarstvom ljudskih i manjinskih prava potpisala Memorandume o saradnji u oblasti ostvarivanja politika jednakih mogućnosti i zaštite ranjivih društvenih kategorija”, navodi se u saopštenju.
On je kazao da je Gusinje primjer uspješnog suživota, i da je od velikog značaja za Crnu Goru, osjećaj koji dijaspora gaji prema svom zavičajnom kraju.

Đeka je rekao da je uvijek lijepo svjedočiti osjećaju koji ljudi koji otišli iz ovih krajeva, svakog ljeta dolaze u posjetu svom zavičaju, pomažu u okviru svojih mogućnosti i ne zaboravljaju svoje porijeklo.
“Crna Gora bogata takvim primjerima i dok danas svi zajedno rade na izgradnji njene bolje budućnosti, znamo da smo na pravom putu”, poručeno je sa sastanka.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.