Da li je i posljednja šansa Visokog prestavnika OHR-a? 

“Trebaju imati na umu da ja imam izvršne ovlasti, nisam odustao od njih, samo ih ovaj put nisam koristio.”
Ilustracija: Adam Quest
Ilustracija: Adam Quest
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Veoma uzburkana situacija ovih dana i građanski nemiri izazvani – ZAŠTO?

“Dajem još jednu, posljednju šansu da izvršna i zakonodavna vlast to odluči. To zapravo tu pripada, tome nije mjesto na mom stolu. Ja sam, da tako kažem, samo onaj koji pomaže u nuždi.” Za nekoliko sedmica ću se sastati sa predstavnicima stranaka. To je zadnja šansa, rekao je u intervjuu za Deutsche Welle visoki predstavnik…

Nažalost, naše nacionalističke stranke i njihove ulizice, kao HDZ i Dragan Čović, sa SNSD-om i Miloradom Dodikom, na neprimjeren način u kontinuitetu natjeruju vodu na svoje mlinove bilo rijeke Radobolje ili Vrbasa.

Naš veliko srpski smrad i ulizice, koje su se „ ufurale „ u stražnjicu njihovog despota, bezveznjakovića, svinjogojca, stočara i guslara iz Laktaša, ne vide svjetlo dana i našu ljepšu budućnoast, jer su spremni takvi za smetljište istorije.

Sanja Vulić, kao tobožnja nacionalistička srpska parlamentarka, iz Miloradove stražnjice poručuje svojim biračima da je on njen Bog, blago li se i tim biračima, koliki su i oni smrad u cjelovitom cirkusu svih veliko srpskih prestava.

Dobro znajući da im se i njihov despot i nacionalistički kreten, Milorad Dodik uvukao u stražnjicu “brata blizanca” veliko hrvatskog nacionalistu “ustaških gena” Dragana Čovića, te zajednički i sa Sanjom i svojim ulizicama brane nacionalističke srpske interese Rsa uz hrvatske interese, kako bi lakše očuvali svoju genocidnu RS, uz istu genocidnu Herceg Bosnu.

Ova dvojica kao “blizanci rušioci” sistema vlasti u BiH, uz maksimalan kriminal i lopovluke riješili su svoje sopstvene.

Sa vilom na Dedinju i obiljem dolara od Izraelske ambasade, te vilom u Mostarskim Barama, sa vrećom dolara i izmjenom toka rijeke Radobolje.

Danas su u vlasti, ne samo kao nasljednici idioloških ubitačnih scenarija prethodnika i idola, od Draže Mihajlovića i Ante Pavelića, do Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana, kao i Karadžića Radovana i Mate Bobana, izvršioci su u mirovnoj postdejtonskoj misiji, njihovih smišljenih nakardnih ciljeva i namjera.

U ovim današnjim prilikama sljedbenici su i poštovaoci i Putinovih zlobnih nakana, sa svojim Vučkom i Zoranom.

Dokle zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poziva direktora Službe za poslove sa strancima Slobodana Ujića da hitno deportuje “turistu Christiana Schmidta koji narušava ustavni poredak BiH, pravi razdor među narodima i stvara konfuziju”.

“Christian Schmidt u Njemačkoj ne može biti šef biroa, a u BiH bi kreirao i nametao zakone”, rekla je Vulić za Srnu. /završen citat/

Dotle, Christian Schmidt za DW: “Trebaju imati na umu da ja imam izvršne ovlasti, nisam odustao od njih, samo ih ovaj put nisam koristio.”

“Dajem još jednu, posljednju šansu da izvršna i zakonodavna vlast to odluči. To zapravo tu pripada, tome nije mjesto na mom stolu. Ja sam, da tako kažem, samo onaj koji pomaže u nuždi. Za nekoliko sedmica ću se sastati sa predstavnicima stranaka. To je zadnja šansa”, rekao je u intervjuu za Deutsche Welle visoki predstavnik” /završen citat/

Istina je, da je gospodin Šmit ovih dana veoma uzburkao duhove u zemlji, posebno u Sarajevu kao glavnom gradu i njegovom sjedištu.

Kako se moglo saznati iz raznih medija, da se u prvom nacrtu njegove odluke koju bi ozvaničio, nalazilo i nešto nepovoljno za budućnost države BiH, u vezi sa etničkim principima, prema nakanama i zadovoljstvu vladajućih nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a, što je svakako protest brojnih građana iz mnogih djelova države veoma oštro osporio, a na zadovoljstvo gospodin Šmit je imao sluha za isto, te je sadržaj odluke znatno izmjenio.

Ovo je zaista i bila šansa i upozorenje, koje je gospodin Šmit dao našim vlastodršcima i poglavicama naših stranaka, da se sve zajedno uspješno riješi odmah iza izbora i formiranja zakonodavne i izvršne vlasti.

Nadajmo se boljitku, jer je sve na nama građanima i našem glasu u oktobru mjesecu, te time ocjenjujemo našu samosvjest i istinske želje za naš boljitak.

Nadajmo se, smrt nacionalizmu i Sloboda građanima Bosne i Hercegovine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.