Zašto mačke ne vole da ih nosimo u naručju?

Smatrajte to još jednim razlogom zbog kojeg mačke imaju reputaciju nezavisnih životinja, koje vole same odlučivati o tome kako će komunicirati s nama.
Zašto mačke ne vole da ih nosimo u naručju?_62e0b0964d32b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Vaša mačka se ne želi maziti niti se šćućuriti u vašem krilu dok se odmarate na kauču? Svaki put kada je uzmete u naručje, ona se iz njega izvuče? Niste jedini s tim problemom, koji zapravo nije problem.

Samo poneki mačići toleriraju da ih uhvatite i nosite u naručju – barem nakratko. Zašto se mačke ne vole nositi?

Smatrajte to još jednim razlogom zbog kojeg mačke imaju reputaciju nezavisnih životinja, koje vole same odlučivati o tome kako će komunicirati s nama. Teško ćemo ih natjerati da rade nešto što ne žele.

Postoji još puno drugih razloga zašto vaša mačka izbjegava vaše pokušaje da je držite. Neke mačke se nikada nisu dovoljno socijalizirale s ljudima dok su bile mačići. Druge se možda nikada neće osjećati sigurno u našim rukama, iz straha da ih ne ispustimo.

Starijim mačkama može biti neugodno u našem zagrljaju jer iznenadni pokreti im mogu izazvati bolove u zglobovima.

U svakom slučaju, većina mačaka će u našem društvu uživati dok sjedi na nama ili pored nas, kada ih namamimo poslasticama – ali ne nužno i u našim rukama.

Mačke imaju tendenciju smatrati da su samo njihove ideje dobre, zato ih ne treba prisiljavati na maženje i grljenje jer im to može izazvati stres.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.