Sramna presuda u slučaju Ernada Bakana

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Vladavina prava mora obuhvatati sve građane Republike Srbije, bez obzira na vjersku, etničku ili nacionalnu pripadnost.
SPP: Sramna presuda u slučaju Ernada Bakana_62e29c890050a.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stranka pravde i pomirenja izražava zabrinutost povodom skandalozne presude u slučaju Ernada Bakana, nastradalog mladića iz Novog Pazara i studenta u Visoko zdrastvenoj školi, koga je, 4. marta 2019. godine, automobilom udario I. M. na pješačkom prijelazu u ulici Cara Dušana u Zemunu.

Nakon istražnog postupka, koji je trajao više od 18 mjeseci, i optužnice koju je Treće osnovno tužilaštvo podiglo sredinom oktobra 2020. godine, jučer je donijeta prvostepena presuda kojom je Treći osnovni sud u Beogradu osudio I. M. na godinu i pet mjeseci zatvora.

Ovakva presuda predstavlja razlog za zabrinutost svih građana s obzirom na to da se njome šalje jasna poruka da divljanje u saobraćaju ne predstavlja opasnost za društvo, te da život pripadnika jednog naroda može biti jeftiniji od pripadnika drugog, što je u suprotnosti sa univerzalnim principom pravde za koji se kategorički zalaže Stranka pravde i pomirenja.

Vladavina prava mora obuhvatati sve građane Republike Srbije, bez obzira na vjersku, etničku ili nacionalnu pripadnost.

Svaki slučaj se mora procesuirati u skladu sa zakonskim regulativama, bez povlašćenih pojedinaca i selektivne pravde koja može dodatno generisati i produbiti antagonizme među narodima na ovim prostorima.

Stranka pravde i pomirenja daje punu podršku porodici Bakan u istrajavanju na putu pravde, što predstavlja osnovno načelo našeg programa i djelovanja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.