U džematima i centrima čuvamo našu djecu od lošeg puta

Nama je cilj da se omladina među sobom druži. Da obezbijedimo omladini uslove kako bi imala među sobom druženja.
Džemat BKC Frankfurt: U džematima i centrima čuvamo našu djecu od lošeg puta_62de98c6f071f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Da su Bošnjaci uvijek i svugdje dobro organizirani i da vode računa o svojoj vjeri i naciji – primjerom je i džemat BKC Frankfurt. Bili smo njihovi gosti i uvjerili se u dobru organizaciju i slogu ovog džemata. Gotovo da nikada nije bez aktivnosti. Ovoga puta dani vikenda bili su rezervisani za porodično okupljanje. Uz roštilj i igraonicu za djecu – roditelji su se međusobno družili i još bolje upoznavali. U glavnom uredu džemata dočekali su nas predsjednik džemata Said Cerić, te potpredsjednik Enver Musić. Topao doček uz veliko gostoprimstvo iskra su želje Bošnjaka za svojim rodnim krajem. Gdje god da su se našli – svoju rodnu grudu u srcu su nosili.

“U našem džematu imamo 540 aktivnih članova, džematlija. To se više ne svodi na navedenu brojku – to se svodi i na preko 2000, jer svako od nas ima troje, četvero ili petoro djece koji su dio tog džemata. Imamo svoje sportsko udruženje u Frankfurtu, imamo aktivnosti djece i omladine. Danas je jedan od tih dana. Znači, nama je cilj da se omladina među sobom druži. Da obezbijedimo omladini uslove kako bi imala među sobom druženja, da se stvaraju prijateljstva, da ima svoje mjesto skupljanja.

Hvala Allahu dragom što nas je počastio sa tim da kupimo ovu zgradu, da imamo svoj centar, svoje mjesto okupljanja, jer džamija ili ovakav centar nije nama samo mjesto da mi obavimo namaz. Nama je ovo sve u jedno. Nama je ovo očuvanje porodice, očuvanja djece, očuvanje svega u ovakvom centru.

U Frankfurtu na svakom ćošku vreba opasnost omladine da ode stranputicom. Svaka ga ulica vuče naopako. Tog nas čuva džemat, čuva nas zajedništvo, to druženje i sačuvaju nas ovakvi centri. Svako udruženje koje smo u Frankfurtu napravili preko džemata, humanitarnih organizacija i ostaoga – to je spoj ljudi i očuvanje naših porodica. Svetinja naša je porodica”, kaže potpredsjednik džemata Enver Musić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.