Novopazarac na svjetskoj filmskoj sceni

Prijavio sam se tamo u jednu agenciju rekao da glumim u pozorištu i želja mi je pokušati na filmu.
Mirzet Juković Novopazarac na svjetskoj filmskoj sceni_62d6afd09fd28.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Novopazarac Mirzet Juković prvi je njemački glumac nagrađen prestižnim američkim filmskim nagradama. Karijeru je počeo u pozorištima u Frankfurtu pod umjetničkim imenom Micky Juković. Potom je odlučio postići više. Zbog izgleda i „opasnih“ uloga prozvali su ga Balkanski Rambo

-Mi smo već 1994. godine otišli za Njemačku, za Frankfurt. U zadnjih šest godina možda samo dva puta da sam bio u Novom Pazaru. Mogu da se snađem. Neke lokacije ne poznajem. S jedne strane ovdje sam turista, volim prošetati gradom da vidim šta se dešava. Gužva je velika ali ok je. Prijavio sam se tamo u jednu agenciju rekao da glumim u pozorištu i želja mi je pokušati na filmu. Tako je i počelo dok sam poslije potpisao ugovor s jednom agencijom u Berlinu. Pokazati da je čovjek talentovan, dobiti priliku, jako je teško. Imao sam sreću da sam glumio u jednom filmu kojeg smo snimali u Holandiji, na njemačkom jeziku.

Film je nagrađen s više nagrada, ja sam dobio četiri iz SAD, što je stvarno nevjerovatno. Prvo sam bio u Italiji na jednom festivalu, bio sam nominiran za najbolju sporednu ulogu i bio sam ponosan što sam nominiran među velikim brojem stranih filmova. Kad sam u Americi, u Los Anđelesu dobio nagradu nisam tri dana pričao ništa. Na početku, bio sam amaterski glumac, nisam se bavio profesionalno pa sam uzimao privatne časove- Kan, Berlin, u London sam išao nekoliko puta. Veliki je to proces, velika investicija da čovjek dođe do nekog nivoa i uopšte dobije priliku, kaže, između ostalog, Mirzet Juković glumac.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.