Dokle će nas nacionalisti predstavljati u svijetu?

Postavlja se i pitanje, zašto su baš u ovome trenutku obojica izabrali državu Izrael, za destinaciju pogodnu svojoj posjeti i konkretnim susretima i demagoškim tiradama, sa nekim od njihovih uticajnih ljudi?
3CD5F4E5-04C4-41A7-A69F-05150F08B5CA
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Da li je vrijeme, kada naši nacionalisti i rušitelji svoje domovine Bosne i Hercegovine posjećuju ratna stratišta i velike spomenike, posljedice njihovih fašističkih uzora i kvisingla, od ustaša do četnika, od Blajburga i Ravne gore, do Aušvica, Jasenovca i Jad Vašema?

Da li istinski „blizanci rušitelji“ i nasljednici svojih ideoloških mentora i krvnika iz vremena drugoga svjetskog rata i novije agresije na našu domovinu, naši današnji nacionalisti, kriminalci i lopovi, neofašisti i putinovci, Milorad Dodik i Dragan Čović, zaista posjeduju i djelić ličnoga obraza, stida, sramote i nemorala da zavire u ova svetišta ljudskih stradanja, ma ko oni bili u jamama ili muzejima naše istorije?

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik upravo je u posjeti Memorijalnom centru mučenika holokausta i junaka Јad Vašemu gdje će položiti i vijenac u Sali sjećanja na kamenoj ploči, ispod koje je položen pepeo žrtava Holokausta iz šest logora smrti.

Elem, njegov blizanac predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, nedavno je bio u sličnoj posjeti Izraelu, gdje je iskoristio priliku posjetiti svjetski memorijalni centar Holokausta Jad Vašem.

Svi su izgledi da su ove aktivnosti koordirane, prema njihovoj zajedničkoj ideološkoj matrici i licemjernom načinu njihovog „rušilačkog djelovanja“ u sospstvenoj domovini, da bi za trenutak izmjenili i svoje slike u zločestim nakanama.

Postavlja se i pitanje, zašto su baš u ovome trenutku obojica izabrali državu Izrael, za destinaciju pogodnu svojoj posjeti i konkretnim susretima i demagoškim tiradama, sa nekim od njihovih uticajnih ljudi?


Licemjerstvu nikada kraja nema, kod ovih naših nacionalista u vlasti, Milorada i Dragana, koji i ovoga puta sa kapicom „jamajka“ na glasi i mjesta ispred svjetskog spomenika koji su srušili njegovi bojovnici od strane HDZ-a, sa „horozom“ vjetrokazom i Miloradovim idolom, psihijatrom Radovanom, izlaze u svijet i odlaze u državu Izrael, kako bi i njima iskazali svoje ideološke ubojite gene i korijene.
Znajući da je Izrael država, mezimica vladajuće američke politike, da je kao takva i predodređena da može imati i koristiti nuklearni sospstveni program, da je gospodar u tome dijelu svijeta i da godinama može slobodno da tlači Palestince.

U vremenu, kada njihov uzor i idol u Rusiji, Vladimir Putin, isto tako može slobodno i neometano da tlači, ubija i ruši ukrajinski teritorij i narod, bez dozvole jednom Iranu ili Ukrajini ili Sjevernoj Koreji ili mnogima u svijetu da razvijaju svoj sopstveni nuklearni program, kao garanciju svoje odbranbene sigurnosti, „američkom mezimcu“ Izraelu sve to dozvoljeno.

Ko to zna, možda po ovome uzoru i šemi djelovanja, mogu sutra „braća“ Amerikanci i Miloradu Dodiku (bez obzira na providne sankcije) i pajdašu Draganu Čoviću dozvoliti da i njihove genocidne tvorevine RS iHB, postanu iste takve „mezimice“ ovoga sistema u globalnoj svjetskoj politici.

Ovi „putinovci“ u američkoj verziji i židovskoj praksi i neprilikama u tome dijelu svijeta, nikako nam ne ulijeva neku pouzdanu sigurnost i u našoj sospstvenoj sredini, sa ovim našim velikim nacionalističkim imenima i stremljenjima, Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Sasvim prihvatljiva i starinska narodna izreka koja glasi: „Koga su zmije ujedale i guštjera se plaši“.
Istina je, da su se naši „guštjeri“ već poodavno povampirili i tražeći podrške u Evropi raznih „desničara“ do „američkih mezimaca“ i do Moskve i Sent Pezesburga, mi u našoj Bosni i Hercegovini trebamo i moramo biti zabrinuti.

Svakako i pored drugih ličnih i privatnih interesa ovog našeg „rušilačkog dvojca” što je poznato našoj javnosti, kriminalac i švercer cigareta sa beogradskih ulica, Milorad Dodik je za brojne dolare i duži period, iznajmljivao i ukradenu vilu na Dedinju, ambasadi Izraela.

Njegov brat i blizanac po kriminalu, Dragan Čović kao čelnik velike nacionalističke stranke HDZ-a, godinama je uzurpirao i opljačkao aluminijski kompleks u Mostaru, da bi konačno sve to prepustio Izraelcima i gospodinu Grossu sa njegovom ekipom, da upravlja i dalje radi sa postrojenjima, koja smo mi radnici ove nam domovine gradili i radili, a Srbi totalno i Bošnjaci djelimično su najureni iz firme, bez svojih radničkih prava.

Dakle, u pitanju su očigledni lični interesi ove naše razarajuće dvojke u vlasti, što šira javnost malo ili nikako ne pozna, niti možda ne želi saznati.

Kada još naši mediji lažno informišu našu javnost da su oni u „ službenoj posjeti „ državi Izrael, ozbiljno se i postavlja pizanje ko je i da li je neko iz aktuelne vlasti ili sistema koji godinama ne funkcioniše i odobrio ova njihova putovanja.

Bitno je da naš narod sve to plaća i da živi poput Jazavca od Petra Kočića, jer od te miline, ne može normalno niti da diše.

Svakodnevno nas ubija kriminal, korupcija, lopovluci, akcize, pdv i silni drugi nameti, za koje neprilike aktuelna vlast moćnika i kriminalaca ne želi ni da čuje, obezbješujući sebi ogtomna primanja, a blokade vlasti, zakoni i odluke njihova je redovna pojava.

Ovom posjetom trebamo znati:
„Da Ćovićevo i Dodikovoi odavanje počasti žrtvama nacizma i fašizma možda će se i moći vjerovati onda kada oni i njihove nacionalističke stranke SNSD i HDZ prestanu glorificirati i pravdati ratne zločince te priznaju zločine počinjene u ime naroda kojem pripadaju, da priznaju učinjeni genocide.
To se odnosi i na sve ostale političare, neovisno o nacionalnosti, koji verbalno proklamuju antifašizam, a u praksi rade suprotno od toga.

“Borba protiv fašizma i nacizma mora biti svenacionalna i u Mostaru, i u Banjoj Luci i u Sarajevu”. /citat Srđana Puhala/

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.