Značajnije učešće SPP-a u Vladi R. Srbije

Razgovarali smo o brojnim opcijama i u narednom periodu ćete znati više informacija.
Zukorlić nakon konsultacija – Značajnije učešće SPP-a u Vladi R. Srbije_62d0275410829.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predstavnici liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“ održali su sastanak sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, u okviru konsultacija o mandataru nove Vlade R. Srbije.

– Imali smo duge i konstruktivne razgovore o vrlo ozbiljnim temama. SPP želi suštinsko učešće u Vladi R. Srbije u korist svih onih koji su nas glasali. Ono što nam je cilj jeste da rješavamo neka od suštinskih pitanja vezana za Bošnjake i druge nacionalne zajednice. Razgovarali smo i o konkretnim projektima, jer smo mi kao što znate u koaliciji SNS-om, imamo korektne odnose i želimo nastaviti sve ono što smo započeli u proteklom mandatu, a i započeti neke nove važne projekte, posebno za Sandžak.

Zukorlić kazao da očekuje da se razgovori nastave.

– Razgovarali smo o brojnim opcijama i u narednom periodu ćete znati više informacija. Ono što hoću da znate jeste da ćemo mi prihvatiti svaku ponudu koja će omogućiti realizaciju programa SPP-a. Obzirom da se bavimo brojnim projektima mi smo zainteresirani za brojne pozicije, kako po dubini tako i u vrhu vlasti R. Srbije.

Zukorlić dodao da ne bi licitirao ministarstvima iz razloga što je princip SPP-a da se o govori o konkretnim stvarima tek kada dogovor bude postignut.

Istakao da je predsjednik Vučić prenio informaciju da se za Sandžak pripremaju ozbiljni projekti koji će doprinijeti podizanju standarda stanovnšitva na tom prostoru.

– Znate, mogu se raditi konkretni projekti na teritoriji Sandžaka, ali ništa ne može podići standard kao auto-put, kao kliničkno-bolnički centar, kao budući aerodrom i slični veliki infrastrukturni projekti.

Zukorlić poručio da se traži model i rješenje za vrlo značajnije učešće SPP-a u Vladi R. Srbije.

– SPP je osvojila najveći broj glasova Bošnjaka, jedina smo stranka koja okuplja širi broj nacionalnih zajednica na teritoriji R. Srbije, osvojili smo više glasova nego naša dva konkurenta zajedno u Sandžaka i to su razlozi zbog kojih će SPP imati mnogo ozbiljniju ulogu u budućnosti u Vladi.

Lista “Muftijin amanet” imaće u budućem sazivu parlamenta tri mandata.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.