Pomirenje graditi na čvrstim temeljima pravde

Muftija rahmetli Zukorlić je redovno dolazio na dženaze prenoseći poruku da nikada neće odustati od toga da svi oni koji trebaju shvatiti i prihvatiti da se ovdje dogodio genocid.
Zukorlić u ime Bošnjaka Sandžaka u Srebrenici – Pomirenje graditi na čvrstim temeljima pravde_62cccc862b681.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U Memorijalnom centru Potočari završen je ukop posmrtnih ostataka još 50 žrtava genocida u Srebrenici. Delegacija Stranke pravde i pomirenja i ovog 11. jula prisustvovala je obilježavanju i dženazi.
Predsjednik SPP-a Usame Zukorlić istakao da ce stranka na čijem se čelu nalazi nastaviti na svim nivoima govoriti o istini koja se dogodila u Srebrenici.

– Evo predvodili smo delegaciju Bošnjaka Sandžaka i Republike Srbije na dženazi ovdje u Potočarima kod Srebrenice. Srebrenica i Potočari su simbol stradanja jednog naroda u brobi za dostojanstvo i u borbi za očuvanje svog naroda i spasa od jednog zla. Muftija rahmetli Zukorlić je redovno dolazio na dženaze prenoseći poruku da nikada neće odustati od toga da svi oni koji trebaju shvatiti i prihvatiti da se ovdje dogodio genocid.

Mi ćemo nastaviti tim putem i kroz Skupštinu R. Srbije ćemo nastaviti govoriti o značaju podizanja svijesti da se nikada više ne ponovi tako stravičan zločin i zločin razmjera genocida koji se dogodio u Srebrenici i nastavit ćemo djelovati da narod u Srbiji shvati da je put dobra da se prihvati istina koja se ovdje dogodila. Mi smo Stranka pravde i pomirenja, pravda da se kazne zločinci i da se prihvati historijska istina, a pomirenja između bošnjačkog i srpskog naroda je nešto što ćemo mi nastaviti na tim temeljima i ono je važno kao zalog za svjetliju i bolju budućnost svih naroda Zapadnog Balkana.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.