Pomirenje graditi na čvrstim temeljima pravde

Muftija rahmetli Zukorlić je redovno dolazio na dženaze prenoseći poruku da nikada neće odustati od toga da svi oni koji trebaju shvatiti i prihvatiti da se ovdje dogodio genocid.
Zukorlić u ime Bošnjaka Sandžaka u Srebrenici – Pomirenje graditi na čvrstim temeljima pravde_62cccc862b681.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U Memorijalnom centru Potočari završen je ukop posmrtnih ostataka još 50 žrtava genocida u Srebrenici. Delegacija Stranke pravde i pomirenja i ovog 11. jula prisustvovala je obilježavanju i dženazi.
Predsjednik SPP-a Usame Zukorlić istakao da ce stranka na čijem se čelu nalazi nastaviti na svim nivoima govoriti o istini koja se dogodila u Srebrenici.

– Evo predvodili smo delegaciju Bošnjaka Sandžaka i Republike Srbije na dženazi ovdje u Potočarima kod Srebrenice. Srebrenica i Potočari su simbol stradanja jednog naroda u brobi za dostojanstvo i u borbi za očuvanje svog naroda i spasa od jednog zla. Muftija rahmetli Zukorlić je redovno dolazio na dženaze prenoseći poruku da nikada neće odustati od toga da svi oni koji trebaju shvatiti i prihvatiti da se ovdje dogodio genocid.

Mi ćemo nastaviti tim putem i kroz Skupštinu R. Srbije ćemo nastaviti govoriti o značaju podizanja svijesti da se nikada više ne ponovi tako stravičan zločin i zločin razmjera genocida koji se dogodio u Srebrenici i nastavit ćemo djelovati da narod u Srbiji shvati da je put dobra da se prihvati istina koja se ovdje dogodila. Mi smo Stranka pravde i pomirenja, pravda da se kazne zločinci i da se prihvati historijska istina, a pomirenja između bošnjačkog i srpskog naroda je nešto što ćemo mi nastaviti na tim temeljima i ono je važno kao zalog za svjetliju i bolju budućnost svih naroda Zapadnog Balkana.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.