Oskrnavljeno pravoslavno groblje u naselju Vihovići

Bez adekvatne vlasti i pravnoga sistema, koriste plodno tlo, lansirajući svakodnebno demagoške floskule i parole i međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti.
word-image-101926-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići noćas je oskrnavljeno tako što su na zidu oko groblja i ulaznoj kapiji ispisane jezive prijeteće poruke i ustaški simboli, pišu mnogi portali.

Jezive su ispisane Ustaške poruke sa “U” pored, te natpisom: ”Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina”, pored koje stoji potpis Hrvatska Republika Herceg Bosna.

Dakle, istina je prava da i mrtvi u ovome gradu “slučaja”, Mostaru, nemaju svoga smiraja.

U kontinuitetu se devastira prepoznatljivi Partizanski spomenik, što je i nedavno tako grubo i gnusno pričinjeno, jer reći da je to vandalski čin sramotno je bez pravoga imena i prezimena.

Evo, ovom prilikom se devastira i pravoslavno groblje u Vihovićima miznad Mostara, sa jasnim i prepoznatljivim porukama njihovih izvršilaca.

Ko su oni i zašto to čine, može nam odgovoriti samo citati iz njihove matrične ideologije iz Ustaških vremena i njihovih izvora.

Svakako je u pitanju njihova, hrvatska nacionalističko ustaška mladež HDZ-a, na ovim prostorima.

Dok nam njihovi poglavnici i doglavnici u kontinuitetu govore o njihovom “evropskom putu” lansiraju laži i obmane o njihovoj ugroženosti u ovoj našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, dotle njihovi aktivisti i izvršioci čine zlodjela, ove i slične manifestacije, napade, decastacije, unose strah kod Srba i Bošnjaka, mrze , majoriziraju i provode diskriminirajuću politiku u svakom segmentu društva i na svakome koraku i Mostara i regije Hercegovine, upravo gdje su u većini vlasti HDZ-a i njegovih kadrova.

Dakle, sve nam činjenice govore da su njihove “ustaške klice” rasijane u ovome gradu i regiji i da poput epidemije, u duhu zlokobnog nasljedstva i vremena od Blajburga do današnjih dana, se razvijaju i metastaziraju.

Bez adekvatne vlasti i pravnoga sistema, koriste plodno tlo, lansirajući svakodnebno demagoške floskule i parole i međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti, kako bi i oni oživotvorili svoju genocidnu tvorevinu, kako to čine i njihovi koalicioni partneri sa „ bratom blizancem „ zajedničkim rasturačima naše zajedničke domovine.

Jedna je i jedina, jedinstvena i prepoznatljiva ideološka matrica nacionalističkih nakana, te veoma prepoznatljivih izvršioca u jednom dužem vremenskom periodu.

Ono što nisu uspjeli i mogli dokrajčiti u periodu dvostruke agresije na našu državu i njene građane, sada to čine u „ miru „ postdejtonskog perioda, koristeći upravo nedostatak pravnoga sistema i djelovanja pravne države sa jasnim i učinkovitim zakonima ponašanja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.