Oskrnavljeno pravoslavno groblje u naselju Vihovići

Bez adekvatne vlasti i pravnoga sistema, koriste plodno tlo, lansirajući svakodnebno demagoške floskule i parole i međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti.
word-image-101926-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići noćas je oskrnavljeno tako što su na zidu oko groblja i ulaznoj kapiji ispisane jezive prijeteće poruke i ustaški simboli, pišu mnogi portali.

Jezive su ispisane Ustaške poruke sa “U” pored, te natpisom: ”Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina”, pored koje stoji potpis Hrvatska Republika Herceg Bosna.

Dakle, istina je prava da i mrtvi u ovome gradu “slučaja”, Mostaru, nemaju svoga smiraja.

U kontinuitetu se devastira prepoznatljivi Partizanski spomenik, što je i nedavno tako grubo i gnusno pričinjeno, jer reći da je to vandalski čin sramotno je bez pravoga imena i prezimena.

Evo, ovom prilikom se devastira i pravoslavno groblje u Vihovićima miznad Mostara, sa jasnim i prepoznatljivim porukama njihovih izvršilaca.

Ko su oni i zašto to čine, može nam odgovoriti samo citati iz njihove matrične ideologije iz Ustaških vremena i njihovih izvora.

Svakako je u pitanju njihova, hrvatska nacionalističko ustaška mladež HDZ-a, na ovim prostorima.

Dok nam njihovi poglavnici i doglavnici u kontinuitetu govore o njihovom “evropskom putu” lansiraju laži i obmane o njihovoj ugroženosti u ovoj našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, dotle njihovi aktivisti i izvršioci čine zlodjela, ove i slične manifestacije, napade, decastacije, unose strah kod Srba i Bošnjaka, mrze , majoriziraju i provode diskriminirajuću politiku u svakom segmentu društva i na svakome koraku i Mostara i regije Hercegovine, upravo gdje su u većini vlasti HDZ-a i njegovih kadrova.

Dakle, sve nam činjenice govore da su njihove “ustaške klice” rasijane u ovome gradu i regiji i da poput epidemije, u duhu zlokobnog nasljedstva i vremena od Blajburga do današnjih dana, se razvijaju i metastaziraju.

Bez adekvatne vlasti i pravnoga sistema, koriste plodno tlo, lansirajući svakodnebno demagoške floskule i parole i međunarodnoj zajednici i domaćoj javnosti, kako bi i oni oživotvorili svoju genocidnu tvorevinu, kako to čine i njihovi koalicioni partneri sa „ bratom blizancem „ zajedničkim rasturačima naše zajedničke domovine.

Jedna je i jedina, jedinstvena i prepoznatljiva ideološka matrica nacionalističkih nakana, te veoma prepoznatljivih izvršioca u jednom dužem vremenskom periodu.

Ono što nisu uspjeli i mogli dokrajčiti u periodu dvostruke agresije na našu državu i njene građane, sada to čine u „ miru „ postdejtonskog perioda, koristeći upravo nedostatak pravnoga sistema i djelovanja pravne države sa jasnim i učinkovitim zakonima ponašanja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.