Petnjica ide putem napretka

Taj pristup podrazumijeva snažne iskorake na daljem razvoju infrastrukture, putne vodovodne, pretpostavke za generisanje novih i održavanje postojećih radnih mjesta.
Petnjica ide putem napretka_62cb7178bb4a1.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Petnjica ide putem napretka. Pet godina nakon formiranja Opštine, vidljivi su iskoraci u svim segmentima, postignuti zajedničkim naporima Vlade i odgovorne lokalne samouprave, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Simović je danas boravio u Petnjici u okviru četvorodnevne radne posjete Sjeveru.
Kkao je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, na sastanku sa rukovodstvom Opštine dogovoreni su novi projekti koji će se zajednički realizovati u narednom periodu.

Govoreći na loklanom Radiju, na pitanje – da li projekti kakav je podrška mladim farmerima i ostali sa nivoa Vlade imaju snagu da zadrže ljude, posebno mlade u ruralnim područjima, Simović je kazao da to traži sinergiju i snažnu zajedničku akciju svih sektora, više resora, multidisciplinarni pristup, sveobuhvatnost u davanju odgovora, podizanju kvaliteta života i u Petnjici, Sjeveru i cijeloj Crnoj Gori.

“Taj pristup podrazumijeva snažne iskorake na daljem razvoju infrastrukture, putne vodovodne, pretpostavke za generisanje novih i održavanje postojećih radnih mjesta. To podrazumijeva da se obezbijedi fnkcionisanje svih društvenih servisa. Očigledno je da je Petnjica na tom putu, da će to biti opština u koje će se sve više dolaziti, a manje odlaziti. Zato gradimo put Berane – Petnjica, skraćujemo put od Petnjice do Podgorice za 40 kilometara, zbog toga se grad i autoput, zato gradimo brojne vodovode, puteve, rekonstuišemo mostove, podržavamo poljoprivrednike i preduzetnike”, kazao je Simović.
On je izrazio očekivanje da će do septembra biti završen vodovod Savin Bor, kao i da će se ući u finale izgradnje velikog vodovoda Murovsko vrelo.

“Možemo konstatovati i da su građanski servisi u značajnom stepenu obezbijeđeni sa lokalnog nivoa. Dogovorili smo da se u određenim segmentima nadograde i obezbijede novi koji su neophodni, posebno u dijelu obrazovanja i sistema zdravstvene zaštite. Ocjena je da se u Petnjici dosta toga postiglo, ali da ima još dosta izazova i projekata koje treba zajedno da uradimo, čuvajući evidentnu energiju, vrijednosti ovog kraja, posebno one koje su najvrednije, a to je ljudski kapital”, poručio je Simović.

Sa predsjednikom Opštine Sairom Agovićem obišao je lokacije na kojima se realizuju važni projekti, među kojima su izgradnja vodovoda Savin Bor, kao i dionica puta prema Trpezama koja je asfaltirana kroz IFAD projekat. Tom prilikom razgovarao je i sa mještanima tog područja.

“On je mještanima prenio namjere Vlade da nastavi sa još snažnijom podrškom za dalje unapređenje putne i vodovodne infrastrukture i ostalih pretpostavki za bolji kvalitet života na ovim područjima, kao i pretpostavki za dalji razvoj poljoprivrede, kroz brojne mjere podrške iz nacionalnog i budžeta i EU fondova, kao i kroz druge projekte u saradnji sa međunarodnim partnerima”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.