Bajram je prilika da širimo pomirenje

Da činimo jedni drugima dobro, da jedni druge pomognemo, da uputimo lijepu riječ prema komšiji, prema rođaku, prema prijatelju i prema onima sa kojima možda i nismo u dobrom odnosu.
Usame nastavio Muftijinu tradiciju – Na Bajram sa fesom_626fdad1c8f2c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon Bajram namaza i bajramskog prijema koji je upriličen u Islamskom centru Gazilar, predsjednik Stranke pravde i pomirenja je u izjavi za Sandžak televiziju istakao da je Bajram prilika za širenje pomirenja.

“Želim ponoviti moju poruku koju sam uputuo putem socijalnih mreža svim muslimanima Sandžaka, Srbije i Balkana. Želim da provedu ovaj bajram u najljepšem mogućem ambijentu, onako kako i nalažu naše ljepote islama, da činimo jedni drugima dobro, da jedni druge pomognemo, da uputimo lijepu riječ prema komšiji, prema rođaku, prema prijatelju i prema onima sa kojima možda i nismo u dobrom odnosu.

Bajram je prilika da širimo pomirenje i zaista mi smo tome jako posvećeni i želimo da pomirenje zavlada među ljudima. U tom duhu želimo obilježavati bajrame, da bajram budu naša radost kada kušamo u našoj duši, našim srcima i vidimo na terenu tu ljepotu i ono što nam vjera islam nalaže. Želim ovdje poručiti iz ovog velelepnog Islamskog centra Bajram šerif mubarek olsun svima, a posebno Bošnjacima, Albancima i Romima na ovom prostoru.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.