Bajram je prilika da širimo pomirenje

Da činimo jedni drugima dobro, da jedni druge pomognemo, da uputimo lijepu riječ prema komšiji, prema rođaku, prema prijatelju i prema onima sa kojima možda i nismo u dobrom odnosu.
Usame nastavio Muftijinu tradiciju – Na Bajram sa fesom_626fdad1c8f2c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon Bajram namaza i bajramskog prijema koji je upriličen u Islamskom centru Gazilar, predsjednik Stranke pravde i pomirenja je u izjavi za Sandžak televiziju istakao da je Bajram prilika za širenje pomirenja.

“Želim ponoviti moju poruku koju sam uputuo putem socijalnih mreža svim muslimanima Sandžaka, Srbije i Balkana. Želim da provedu ovaj bajram u najljepšem mogućem ambijentu, onako kako i nalažu naše ljepote islama, da činimo jedni drugima dobro, da jedni druge pomognemo, da uputimo lijepu riječ prema komšiji, prema rođaku, prema prijatelju i prema onima sa kojima možda i nismo u dobrom odnosu.

Bajram je prilika da širimo pomirenje i zaista mi smo tome jako posvećeni i želimo da pomirenje zavlada među ljudima. U tom duhu želimo obilježavati bajrame, da bajram budu naša radost kada kušamo u našoj duši, našim srcima i vidimo na terenu tu ljepotu i ono što nam vjera islam nalaže. Želim ovdje poručiti iz ovog velelepnog Islamskog centra Bajram šerif mubarek olsun svima, a posebno Bošnjacima, Albancima i Romima na ovom prostoru.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.