Patuljci u duhovnosti i moralu

Traganje za vjerom, to je pravo rješenje!
Data Science
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Tajna brige, nemira, straha i anksioznosti je u tome što živimo bez vjere, bez istinskog ubjeđenja, u tome što je naša religioznost svedena na puku formu. To su riječi koje se izgovaraju jezicima u određenim prilikama i molitve obavljene rutinski, mehanički i po običaju.
Briga, nesigurnost ili anksioznost je prava duhovna bolest, a njezin uzrok je nedostatak smisla života.

Naš naučni i materijalni napredak nije pratio duhovni napredak. Mi smo pravi divovi u pogledu alata i mašina koje smo izumili, kao i auta, aviona, projektila i satelita koje smo napravili, ali smo i dalje pravi patuljci u našoj mudrosti i duhovnosti. Posjedujemo materiju, ali nemamo slobodu. Imamo mišiće, ali nemamo morala. Imamo nauku, ali nemamo ljubav.

Naša civilizacija ima ozbiljan nedostatak i poremećaj u žlijezdama, u hormonima, u moralu i duhovnosti, a riječ ”duhovnost” uvijek ostaje nerazumljiva za anksiozne i brigom ispunjene osobe. Savremeni čovjek pati i muči se, ali on pokušava da ukloni obične razloge za koje misli da su uzroci njegove bijede, ankisoznosti i depresije.

Anksioznost je globalna pošast izazvana nedostatkom morala. Naučni i materijalni napredak nije našao pokriće za duhovni napredak, pa se čovjek pretvorio u bezdušno stvorenje i njegova ličnost se deformisala. Pojas za spašavanje je pojava duhovne stvarnosti koja ispunjava potrebe našeg superiornog naučnog uma i daje našim razvojnim moćima i sposobnostima dovoljno razumijevanja i razboritosti.

Traganje za vjerom, to je pravo rješenje!
Ako si zabrinut, ako si pritisnut bolesnim strahom od iracionalno lošeg osjećaja, pronađi svoju vjeru, a kad pronađeš istinsku vjeru, kad pronađeš Pravi put, pronaći ćeš sebe.

Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.