Patuljci u duhovnosti i moralu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Traganje za vjerom, to je pravo rješenje!
Data Science
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Tajna brige, nemira, straha i anksioznosti je u tome što živimo bez vjere, bez istinskog ubjeđenja, u tome što je naša religioznost svedena na puku formu. To su riječi koje se izgovaraju jezicima u određenim prilikama i molitve obavljene rutinski, mehanički i po običaju.
Briga, nesigurnost ili anksioznost je prava duhovna bolest, a njezin uzrok je nedostatak smisla života.

Naš naučni i materijalni napredak nije pratio duhovni napredak. Mi smo pravi divovi u pogledu alata i mašina koje smo izumili, kao i auta, aviona, projektila i satelita koje smo napravili, ali smo i dalje pravi patuljci u našoj mudrosti i duhovnosti. Posjedujemo materiju, ali nemamo slobodu. Imamo mišiće, ali nemamo morala. Imamo nauku, ali nemamo ljubav.

Naša civilizacija ima ozbiljan nedostatak i poremećaj u žlijezdama, u hormonima, u moralu i duhovnosti, a riječ ”duhovnost” uvijek ostaje nerazumljiva za anksiozne i brigom ispunjene osobe. Savremeni čovjek pati i muči se, ali on pokušava da ukloni obične razloge za koje misli da su uzroci njegove bijede, ankisoznosti i depresije.

Anksioznost je globalna pošast izazvana nedostatkom morala. Naučni i materijalni napredak nije našao pokriće za duhovni napredak, pa se čovjek pretvorio u bezdušno stvorenje i njegova ličnost se deformisala. Pojas za spašavanje je pojava duhovne stvarnosti koja ispunjava potrebe našeg superiornog naučnog uma i daje našim razvojnim moćima i sposobnostima dovoljno razumijevanja i razboritosti.

Traganje za vjerom, to je pravo rješenje!
Ako si zabrinut, ako si pritisnut bolesnim strahom od iracionalno lošeg osjećaja, pronađi svoju vjeru, a kad pronađeš istinsku vjeru, kad pronađeš Pravi put, pronaći ćeš sebe.

Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.