Obavještenje o kurbanskoj akciji

Klanje kurbana će se obaviti pod nadzorom predstavnika Mešihata, poštujući sve vjerske i higijensko-sanitarne mjere.
OBAVJEŠTENJE O KURBANSKOJ AKCIJI_62c43aac92d6a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mešihat Islamske zajednice obavještava vjernike da je u toku kurbanska akcija, iz koje će biti obezbijeđeno meso za potrebe ishrane učenika odgojno-obrazovnih ustanova i korisnika vakufskih kuhinja Centra za humanitarni rad Hajrat, ugroženih i siromašnih porodica na prostoru Islamske zajednice, te da se uplate vrše na blagajni Mešihata ili blagajnama medžlisa Islamske zajednice, dok će se klanje kurbana obaviti pod nadzorom predstavnika Mešihata, poštujući sve vjerske i higijensko-sanitarne mjere, uz izvršenje popisanih analiza mesa svakog zaklanog grla u cilju utvrđivanja nepostojanja zaraznih bolesti.

Imajući u vidu enormno visoke temperature, Mešihat ni ove godine neće vršiti prijem živih kurbana, niti zaklanih u režiji pojedinaca, te da se u danima Bajrama neće organizirati podjela kurbanskog mesa na platou Mešihata, već će se ona siromašnim, zdravstvenim i socijalnim ustanovama vršiti nakon Bajrama, shodno potrebama i dogovoru.

S obzirom na nepostojanje zainteresiranih otkupljivača, Mešihat ni ove godine neće vršiti prijem kurbanskih koža, te poziva sve one koji u privatnoj režiji budu klali kurbane da izvrše i propisano zbrinjavanje kurbanskih koža. Očekujući razumijevanje vjernika za pomenute odluke, molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da ukabuli sve naše ibadete i kurbane.

Mešihat Islamske zajednice

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.