Saopštenje

Želimo radi istine i suzbijanje neistine, fitne i laži pojasniti vjernicima sljedeće.
Džematski odbor Skender Kelebi (Melajske) džamije demantovao pisanje portala Indeksonline.rs_62b85d2e8a1ae.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

SAOPŠTENJE DŽEMATSKOG ODBORA SKENDER KELEBI-MELAJSKE DŽAMIJE

Uzvišeni Allah kaže: O vjernici, ako vam kakav nepošten (griješnik) čovjek donese nekakvu vijest, dobro je provjerite, da u ne znanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili ne pokajete.” (El-Hudžurat, 6.)
A Allahovoh Poslanik, a.s. je rekao:
,,Allah je lijep i voli ljepotu” , kao i riječi Poslanika, a.s.: ,,Čistoća je pola imana”

Nakon jutrošnjih pisanja odredjenih medija o seči “dvije lipe” u haremu Melajske džamije želimo radi istine i suzbijanje neistine, fitne i laži pojasniti vjernicima sljedeće.

Naime, Skender Kelebi- Melasjka džamija je jedna od najstarijih i najuredjenijih džamija u centru Novog Pazara i kao takva ima predivno uredjen harem u kojem se godinama klanjaju džuma, bajrami i teravih namaz. Medjutim jedna lipa, (a ne dvije kako pišu mediji), koja je ispred džamije i drugo samoizraslo drvo su godinam urušavali stabilnost temelja i krovne konstrukcije džamije, a zbog kojih je džamija ovog proljeća i kišnih dana počela prokišnjavati (vidi sliku).

Po odluci džematskog Odbora jutros su jedna lipa i jedno samoizraslo drvo doživjeli svoje detaljno uredjenje (a nisu posječeni kao što neki mediji preniješe i pokušaše posijati smutnju među vjernicima).
Sve ovo je u sklopu velikog i detaljnog uredjenja harema džamije sa njenim okolišem (popločavanjem, uredjenjem i sadnjom najkvalitetnijih sadnica oko i ispred džamije) obuhaćeno projektom koji će narednih dana biti dostupan vjernicima i javnosti na projektnoj tabli ispred džamije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.