Saopštenje

Želimo radi istine i suzbijanje neistine, fitne i laži pojasniti vjernicima sljedeće.
Džematski odbor Skender Kelebi (Melajske) džamije demantovao pisanje portala Indeksonline.rs_62b85d2e8a1ae.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

SAOPŠTENJE DŽEMATSKOG ODBORA SKENDER KELEBI-MELAJSKE DŽAMIJE

Uzvišeni Allah kaže: O vjernici, ako vam kakav nepošten (griješnik) čovjek donese nekakvu vijest, dobro je provjerite, da u ne znanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili ne pokajete.” (El-Hudžurat, 6.)
A Allahovoh Poslanik, a.s. je rekao:
,,Allah je lijep i voli ljepotu” , kao i riječi Poslanika, a.s.: ,,Čistoća je pola imana”

Nakon jutrošnjih pisanja odredjenih medija o seči “dvije lipe” u haremu Melajske džamije želimo radi istine i suzbijanje neistine, fitne i laži pojasniti vjernicima sljedeće.

Naime, Skender Kelebi- Melasjka džamija je jedna od najstarijih i najuredjenijih džamija u centru Novog Pazara i kao takva ima predivno uredjen harem u kojem se godinama klanjaju džuma, bajrami i teravih namaz. Medjutim jedna lipa, (a ne dvije kako pišu mediji), koja je ispred džamije i drugo samoizraslo drvo su godinam urušavali stabilnost temelja i krovne konstrukcije džamije, a zbog kojih je džamija ovog proljeća i kišnih dana počela prokišnjavati (vidi sliku).

Po odluci džematskog Odbora jutros su jedna lipa i jedno samoizraslo drvo doživjeli svoje detaljno uredjenje (a nisu posječeni kao što neki mediji preniješe i pokušaše posijati smutnju među vjernicima).
Sve ovo je u sklopu velikog i detaljnog uredjenja harema džamije sa njenim okolišem (popločavanjem, uredjenjem i sadnjom najkvalitetnijih sadnica oko i ispred džamije) obuhaćeno projektom koji će narednih dana biti dostupan vjernicima i javnosti na projektnoj tabli ispred džamije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.