Osuda je naša floskula

Ako uzmemo da su faktori stabilnog društva: porodica, učitelji, odgajatelji i profesori možemo reći da u sistemu imamo problema.
3F949940-CFA9-4DCA-97BE-D187EC884187
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nije na nama da osuđujemo prijetnje i nemile događaje koji nam se upućuju, besmisleno je. Na komšijama je da se osudom ograde od konteska u koji ih jedan dio njihovog naroda svesno ili nesvesno uvaljuje.

Naša osuda se valjda podrazumjeva i to ne smije biti naš domet.

Kada čujete da neko od Bošnjaka osuđuje događaje koji su upućeni Bošnjacima, znajte da ga i nije mnogo briga, već se radi o truhloj floskuli, gdje će naslovom skinuti dužnost o intersovanjima u svojoj zajednici i tako ne ući u dubinu i težinu problema.

Na nama je da ukažemo na problem, da ga dostojno ispratimo i probamo pronaći uzroke i posljedice koje on izaziva, jer su to koraci premetivne društvene medicine.

Da, danas su škole u Srbiji postale mjesta u kojima šovinizam bukti. Danas se djeca raduju pjevajući o klanju, ubijanju i zločinima.

Ako uzmemo da su faktori stabilnog društva: porodica, učitelji, odgajatelji i profesori možemo reći da u sistemu imamo problema.

Ne krivim djecu, jer ne znaju šta govore, ovi fakotri usađuju mržnju u nevina bića.

Za ovo, svi roditelji i staratelji moraju odgovarati po službenoj dužnosti nadležnih organa.

Jer samo blagovremenom, oštrom i direktnom akciom možemo imati efektna dejstva.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.