Ne prodaje se prijateljstvo za sto dinara

U tom slučaju, problem je riješen.
6D79ED0A-EC12-4A7A-9188-A0E2E2A82999
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Dvojica prijatelja su zajedno putovali i svratili su u jedan hotel da prenoće i da se odmore. Kad su se sutradan probudili jedan od njih je izgubio sto dinara, pa je rekao svom prijatelju: ”Imao sam sto dinara u džepu, da ih možda ti nisi vidio?”

Njegov prijatelj je odgovorio: “Da, probudio sam se u toku noći i zatrebao mi je novac, pa sam uzeo sto dinara iz tvog džepa.” Prijatelj mu je rekao: ”U tom slučaju, problem je riješen.”

Nakon toga su otišli obaviti neki posao, a kad su se vratili u hotel, dočekala ih je čistačica i rekla im: “Čistila sam u vašoj sobi i našla sam sto dinara.” Tada je vlasnik novca začuđeno pogledao u svog prijatelja i rekao mu: ”Zar mi nisi rekao da si ti uzeo novac?!”

Prijatelj mu je odgovorio: ”Da, rekao sam to, jer smo bili sami u sobi. A da sam rekao da nisam vidio i uzeo tvoj novac, šejtan bi se upetljao između nas, pa sam više volio da to bude moj dug prema tebi, a da ne izgubim naše prijateljstvo radi sto dinara.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.