Radionica za mlade

Mi smo otvoreni za omladinu cijelog Sandžaka, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje, da zajedno učestvujemo u ovakvim projektima.
Politička akdemija SPP-a organizirala radionicu za mlade_62aa85ab071b4.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon seminara “Vaše pravo na prave informacije” koji je održan u Vrnjačkoj Banji, a na kome su učešće uzeli mladi ljudi iz cijele Srbije, u prostorijama Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru organizirana je radionica, koju je Politička akademije Stranke pravde i pomirenja realizirala u saradnji sa Omladinskim centrom EUNI i Centrom za društvene djelatnosti CIVITAS, uz podršku Savjeta Evrope i Evropske unije.

“Program se bazira na edukaciju mladih na temu građanske participacije, političke edukacije, medijske pismenosti i značaj korišćenja društvenih mreža, sa posebnim akcentom na političke mlade aktiviste. Naš program u okviru kog smo danas ovdje jeste “Vaše pravo na prave informacije” koji finansira Evropska unija i Evropska omladinska fondacija. Omladinski centar EUNI u saradnji sa Političkom akademijom na čelu sa generalnim sekretarom Edinom Đerlekom i Centrom za društvene djelatnosti CIVITAS iz Trstenika, radi ovaj projekat u 12 gradova na teritoriji Republike Srbije. Danas smo u Novom Pazaru sa mladim aktivistima Stranke pravde i pomirenja i ja bih se ovim putem zahvalila njima na aktivnom učešću na našem trodnevnom seminaru u Vrnjačkoj Banji koji smo imali prošlog vikenda, kao i na inicijativi da danas ali i u narednom period organizuju edukativne radionice na pomenute teme koje smo obradili u Vrnjačkoj Banji.”, ističe Marina Mladenović.

Predsjednik povjereništva Mladih Stranke pravde i pomirenja pozvao je mlade da učestvuju na seminarima gdje se obrađuju jako bitne teme.

“Drago mi je da smo imali priliku da prođemo seminar i radionice na temu “Vaše pravo na prave informacije” i “Spreči hejt – informiši se”. Smatram da mladi treba više da se uključe u te teme i da mladi generalno treba da znaju više o tim temama. Mladi Stranke pravde i pomirenja će i dalje nastojati da organiziraju ovakve seminare i da učestvuju na ovakvim seminarima. Mi smo otvoreni za omladinu cijelog Sandžaka, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje, da zajedno učestvujemo u ovakvim projektima jer smatram da mladi mogu da donesu potrebne promjene koje su nama jako bitne i važne u Novom Pazaru.”, kazao je Faruk Halilović.

Mladi Stranke pravde i pomirenja ističu da su ovakve radionice idealna prilika da se mladi usavršavaju, da se oslobode straha od javnih nastupa i iznošenja svojih stavova.

“Osjećaj je divan kada imamo tu slobodu da šetamo u druge gradove i da upoznajemo ljude jer to povećava kreativnost kod omladine. Omladina je ta koja je pokretač svega, ona je puna energije i može da mijenja stvari, da mijenja društvo. Mi smo bili u Vrnjačkoj Banji, danas ovdje imamo radionicu i radionice su te koje povećavaju slobodu i kreativnost kod ljudi. Kada čovjek prvi put ima neko izlaganje, plaši se da ne pogriješi i upravo ove radionice otklanjaju taj strah kod ljudi.”, istakao je Abid Kačapor.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.