Radionica za mlade

Mi smo otvoreni za omladinu cijelog Sandžaka, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje, da zajedno učestvujemo u ovakvim projektima.
Politička akdemija SPP-a organizirala radionicu za mlade_62aa85ab071b4.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon seminara “Vaše pravo na prave informacije” koji je održan u Vrnjačkoj Banji, a na kome su učešće uzeli mladi ljudi iz cijele Srbije, u prostorijama Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru organizirana je radionica, koju je Politička akademije Stranke pravde i pomirenja realizirala u saradnji sa Omladinskim centrom EUNI i Centrom za društvene djelatnosti CIVITAS, uz podršku Savjeta Evrope i Evropske unije.

“Program se bazira na edukaciju mladih na temu građanske participacije, političke edukacije, medijske pismenosti i značaj korišćenja društvenih mreža, sa posebnim akcentom na političke mlade aktiviste. Naš program u okviru kog smo danas ovdje jeste “Vaše pravo na prave informacije” koji finansira Evropska unija i Evropska omladinska fondacija. Omladinski centar EUNI u saradnji sa Političkom akademijom na čelu sa generalnim sekretarom Edinom Đerlekom i Centrom za društvene djelatnosti CIVITAS iz Trstenika, radi ovaj projekat u 12 gradova na teritoriji Republike Srbije. Danas smo u Novom Pazaru sa mladim aktivistima Stranke pravde i pomirenja i ja bih se ovim putem zahvalila njima na aktivnom učešću na našem trodnevnom seminaru u Vrnjačkoj Banji koji smo imali prošlog vikenda, kao i na inicijativi da danas ali i u narednom period organizuju edukativne radionice na pomenute teme koje smo obradili u Vrnjačkoj Banji.”, ističe Marina Mladenović.

Predsjednik povjereništva Mladih Stranke pravde i pomirenja pozvao je mlade da učestvuju na seminarima gdje se obrađuju jako bitne teme.

“Drago mi je da smo imali priliku da prođemo seminar i radionice na temu “Vaše pravo na prave informacije” i “Spreči hejt – informiši se”. Smatram da mladi treba više da se uključe u te teme i da mladi generalno treba da znaju više o tim temama. Mladi Stranke pravde i pomirenja će i dalje nastojati da organiziraju ovakve seminare i da učestvuju na ovakvim seminarima. Mi smo otvoreni za omladinu cijelog Sandžaka, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje, da zajedno učestvujemo u ovakvim projektima jer smatram da mladi mogu da donesu potrebne promjene koje su nama jako bitne i važne u Novom Pazaru.”, kazao je Faruk Halilović.

Mladi Stranke pravde i pomirenja ističu da su ovakve radionice idealna prilika da se mladi usavršavaju, da se oslobode straha od javnih nastupa i iznošenja svojih stavova.

“Osjećaj je divan kada imamo tu slobodu da šetamo u druge gradove i da upoznajemo ljude jer to povećava kreativnost kod omladine. Omladina je ta koja je pokretač svega, ona je puna energije i može da mijenja stvari, da mijenja društvo. Mi smo bili u Vrnjačkoj Banji, danas ovdje imamo radionicu i radionice su te koje povećavaju slobodu i kreativnost kod ljudi. Kada čovjek prvi put ima neko izlaganje, plaši se da ne pogriješi i upravo ove radionice otklanjaju taj strah kod ljudi.”, istakao je Abid Kačapor.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.