Predstava “Danilo” pobjednik Festivala dramskih amatera

Nagrađene predstave odisale su različitim kvalitetima.
Predstava “Danilo” pobjednik Festivala dramskih amatera_62abce6ce5dd5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Jedanaest predstava, raznovrsna teatarska igra, energija i znanje mladih posvećenih dramskom amaterizmu, to su odlike ovogodišnjeg Festivala dramskih amatera Crne Gore. Dramaturškinja Jovana Bojović akcentuje da je žiri imao priliku da bude dio teatra koji korespondira sa savremenim gledaocem, provocira ga i navodi na razmišljanje.

“Nagrađene predstave odisale su različitim kvalitetima, vještim zanatskim pozorišnim rješenjima, svježinom i umjetničkom hrabrošću ali i radošću igre namijenjene najmlađoj publici, istakla je Bojović.

Predstava “Danilo” produkcijskog pozorišta iz Bijelog Polja pobjednik je 51. Festivala. Druga nagrada dodijeljena je studiju “Solaris” iz Mojkovca za komad “Livada puna trave”, a treća bjelopoljskom ansamblu za predstavu “Kovači”.

Od osnivanja do danas na Festivalu dramskih amatera učestvovalo je preko 400 predstava.
Žiri je podsjetio da su neki od danas jedni od najznačajnijih profesionalnih dramskih stvaralaca upravo na toj manifestaciji usavršavali svoj talenat što je potvrda da festival kreira i nastavlja da stvara pozorišni identitet Crne Gore.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.