Tribina o istoriji pazarskog roka

Najavljeno je i novo, prošireno izdanje monografije sa tekstovima o aktuelnoj muzičkoj sceni.
Tribina o istoriji pazarskog roka_62a7c4da17410.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

”Pazarski rok – istorija i putevi” naziv je tribine koja je održana u novopazarskom muzeju Ras u okviru obeležavanja 70 godina muzeja u Novom Pazaru. Tribinu je pratio veliki broj gostiju, a druženje i razgovori o muzičkoj sceni nastavljeni su nakon tribine u dvorištu muzeja.

O prošlosti, prvim novopazarskim bendovima i njihovim uspesima, današnjoj muzičkoj sceni i planovima za budućnost muzike u Novom Pazaru, na tribini su govorili: bubnjar Hakija Hafuzi, gitarista i vokal Tigrin Kačar, klavijaturista Redžep Ćorović, basista Vladimir Profilović i vokalni muzičar Mirza Latifović. Moderator je bila istoričarka umetnosti Svetlana Čeković, a tribinu je otvorio direktor Muzeja Fuad Baćićanin.

Pre 10 godina, u izdanju Muzeja ”Ras” Novi Pazar izdata je monografija ”FBT files – istorija rok muzike u Novom Pazaru” autorke Svetlane Čeković. Najavljeno je i novo, prošireno izdanje monografije sa tekstovima o aktuelnoj muzičkoj sceni.

Putem video linka na tribini su učestvovali, iznoseći svoje viđenje lokalne muzičke scene: gitarista i klavijaturista Mirza Redžepagić, vokal Rifat Rifatović i Dino Mrki Muratović, a uživo je nastupala Džana Jandrić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.