Tribina o istoriji pazarskog roka

Najavljeno je i novo, prošireno izdanje monografije sa tekstovima o aktuelnoj muzičkoj sceni.
Tribina o istoriji pazarskog roka_62a7c4da17410.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

”Pazarski rok – istorija i putevi” naziv je tribine koja je održana u novopazarskom muzeju Ras u okviru obeležavanja 70 godina muzeja u Novom Pazaru. Tribinu je pratio veliki broj gostiju, a druženje i razgovori o muzičkoj sceni nastavljeni su nakon tribine u dvorištu muzeja.

O prošlosti, prvim novopazarskim bendovima i njihovim uspesima, današnjoj muzičkoj sceni i planovima za budućnost muzike u Novom Pazaru, na tribini su govorili: bubnjar Hakija Hafuzi, gitarista i vokal Tigrin Kačar, klavijaturista Redžep Ćorović, basista Vladimir Profilović i vokalni muzičar Mirza Latifović. Moderator je bila istoričarka umetnosti Svetlana Čeković, a tribinu je otvorio direktor Muzeja Fuad Baćićanin.

Pre 10 godina, u izdanju Muzeja ”Ras” Novi Pazar izdata je monografija ”FBT files – istorija rok muzike u Novom Pazaru” autorke Svetlane Čeković. Najavljeno je i novo, prošireno izdanje monografije sa tekstovima o aktuelnoj muzičkoj sceni.

Putem video linka na tribini su učestvovali, iznoseći svoje viđenje lokalne muzičke scene: gitarista i klavijaturista Mirza Redžepagić, vokal Rifat Rifatović i Dino Mrki Muratović, a uživo je nastupala Džana Jandrić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.