Izložba grafika Harisa Ličine ”Slobodan pad”

Izložba je rezultat dvogodišnjeg master istraživanja.
Otvorena izložba grafika Harisa Ličine ”Slobodan pad”_62a7c4d55a020.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Galeriji MMC u Novom Pazaru otvorena je izložba grafika novopazarskog autora Harisa Ličine. Njegova sedma samostalna izložba, prva u Novom Pazaru, nosi naziv ‘’Slobodan pad’’ i likovnoj publici biće dostupna do 25.juna.

Izložba je rezultat dvogodišnjeg master istraživanja. Haris je na grafičkom odseku istraživao figuru unutar prostora sa osnovom iskonskog straha od pada.

”Strah je na paradoksalan način bio neki vid pogonskog goriva, ali ono što je održalo samo istraživanje jeste bila želja za preokretom, metamorfozom i preokretom; želja da se strah od pada transformiše u slobodan pad , s akcentom na slobodan. Ako bih sad morao da rezimiram i apstrahujem celu ideju izložbe u jednu rečenicu – Ako padamo – padajmo slobodno”, izjavio je autor Haris Ličina.

Haris Ličina rođen je u Novom Pazaru. Osnovne studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na odseku Grafika, a potom i Grafički dizajn. Diplomirao je prošle godine na master studijama u klasi Suzane Vučković. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.