Četvrti oldtajmer skup

Oldtajmeri su uvijek posebna atrakcija, a kada se na istom mjestu nađe više brižljivo njegovanih starih vozila onda je ushićenje ljubitelja automobila potpuno.
U Pljevljima održan četvrti oldtajmer skup_62a5367ced139.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Pljevljima je danas održan četvrti oldtajmer skup, skromniji od ranijih, jer su u isto vrijeme brojni starodobni automobili krasili tivatsku rivu. No, iako je bilo izloženo tek petnaestak automobila i dvije vespe interesovanje za događaj nije izostalo.

Oldtajmeri su uvijek posebna atrakcija, a kada se na istom mjestu nađe više brižljivo njegovanih starih vozila onda je ushićenje ljubitelja automobila potpuno. Ni današnji skup u Pljevljima nije izuzetak, a slavu je ipak prigrabio Volvo 544 iz 1959. godine.
“Ja sam imao sreću kada sam kupio ovaj auto da je on bio u ovakvom stanju spolja. Jeste da sam ja radio na njemu kočnice, karburator, još neke druge stvari, pumpa od vode i slično i doveo sam ga u potpuno ispravno stanje”, kazao je vlasnik automobila Valentino Marđokić.

Prelijepi Volvo je u Valentinovom vlasništvu pet godina, a stare automobile, kaže, zavolio je odmalena.
“Kao dijete uvijek sam nešto popravljao, stara auta, stare motore. To mi je bio hobi i tako sam počeo”, kazao je Marđokić.

Osim izgleda automobil i danas krasi pouzdanost. Na točkovima je stizao do Istanbula, uz samo jedan problem na putu.
“Nikako da ga ubacim u četvrtu brzinu jer fabrika to nije predvidjela”, kazao je Marđokić.

Današnji skup organizovao je Oldtajmer klub Pljevlja uz podršku Ministarstva kapitalnih investicija, a za učesnike je, u svrhu turističko kulturne promocije Pljevalja, organizovana posjeta Zavičajnom muzeju i rafting Tarom.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.