Treći protest mještana

Bitrica posjeduje najviše farmi u opštini.
Treći protest mještana zbog zastoja na rekonstrukciji saobraćajnice_62a293e834af3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon trećeg po redu, protesta mještana bjelopoljske Mjesne zajednice Bistrica, zbog zastoja na rekonstukciji glavne saobraćajnice prema tom mjesnom centru, koji se održao ispred zgrade Opštine do koje su Bistričani stigli pješke, dogovoreno je da Opština u narednih sedam dana u dogovoru sa Upravom javnih radova CG nađe rješenje za pomenuti problem.

Preko 400 domaćinstava u tom kraju gotovo na nema komunikaciju sa spoljnim svijetom što otežava njihov život i prouzrokuje mnoge gubitke sobzirom da se radi o poznatom poljoprivrednom kraju u kojem posluje i više privrednih društava,istakao je predsjednik mjesne zajednice Sakib Čindrak.
Bistričani traže da im se obezbijedi ustavno pravo na rad, koje im je, kako je istakao Sabahudim Mahmutović ugroženo.

Zastoj u rekonstukciji glavne saobraćajnice ometa žitelje tog kraja da ostvaruju prihod sa svog imetka te da imaju normalnu komunikaciju sa drugim centrima,saopštio je Mahmutović.
Podsjetio je da Mjesna zajednica Bistrica ima najbolje turističke i vodne potencijale na kojima se nalaze četiri ogromna ribnjaka iz kojih se ekspluatišu tone i tone ribe koje,kako je naveo, teško mogu da stignu do kupaca zbog loše saobraćajnice.

“Bitrica posjeduje najviše farmi u opštini na kojima se proizvodi mlijeko za četiri crnogorske mljekare, dvije drvoprerađivačke fabrike te farme jaja iz kojih izlazi na hiljade komada, u uslovima ograničenje vožnja na 9 km na sat teško je sačuvati proizvodnju a da ne govorimo o zdrastvenoj zaštiti“,dodao je Mahmutović.

Opština Bijelo Polje ima razumijevanje za iskazano nezadovoljsto te prema zahtjevima građana jer zastoj u rekonstukciji puta je zajednički problem čije rješavanje ne zavisi od Opštine, kazao je potpresjednik opštine Nermin Bećirović.

“Lokalna samouprava je zatražila od Uprave javnih radova odgovor kada će radovi biti nastavljeni koji još čeka,nadamo se da će stići narednih dana,a možda i prije, jer je pitanje puta jedan od danšnjih tema kojom će se baviti Vlada”, dodao je sekretar Sekreterijata za investicije u Opštini Bijelo Polje, Farko Begović.

U slučaju da se u narednih sedam dana ne nastave radovi na rekostukciji puta, mještani su najvili radikalizaciju protesta.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.