Izložba “Jedno mjesto” najavila 51. Festival dramskih amatera

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Autorka izložbe je nastojala da osjećaje iz rane mladosti prenese na platno.
Izložba “Jedno mjesto” najavila 51. Festival dramskih amatera_62a48dffe93e3.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Izložba slika “Jedno mjesto“ Tijane Gordić koja je sinoć otvorena u Bijelom Polju najavila je 51. Festival dramskih amatera.

U galeriji Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo” Gordić je izložila 25 svoja rada rađena u kombinovanoj tehnici sa fluorescentnim bojama, reljefnim potezima i geometrijskim oblicima na Kojima dominiraju pejzaži i njegova dubina, koji su privukli veliki broj zaljubljenika u likovnu umjetnost.
Otvarajući izložbu novinar Vanja Kovačević je kazao da autorka traga za novim svijetovima, prije svega onim unutrašnjim koji nam omogućavaju život u najsuštinskijem smislu riječi.

“Gordić ima jasno definisan  stav o stvarima o kojima progovara kroz svoje radove, koja sa jasno definisane pozicije preispituje svijet oko sebe i svjetove u sebi, ali koja istovremeno ne želi da priču dovede do kraja i na taj način zatvori sopstveno djelo u krug iz kojeg nema izlaska”, istakao je Kovačević.

On je dodao da Gordić nadstoji da ono ostane otvoreno, čime podcrtava slavni stav Romana Ingardena koji je u svom tekstu naslovljenom “Slika“  pisao da svako pravo umjetničko djelo ima onoliko aspekata koliko i gledalaca.

Autorka izložbe je nastojala da osjećaje iz rane mladosti prenese na platno i na taj način se vrati u to za nju lijepo vrijeme.
“Na mojim slikama mogu vidjeti realizacije utisaka koje sam imala kao mala, neke privide i figure, koje sada izlaze kroz nekakvu treperavost, šljokice, materijale koje upotrebljavam koji nijesu baš najuobičajeniji za slikarstvo i vjerujem da postoji beskonačno puno varijacija do kojih mogu da dođem“ zaključila je Gordić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.