Izložba “Jedno mjesto” najavila 51. Festival dramskih amatera

Autorka izložbe je nastojala da osjećaje iz rane mladosti prenese na platno.
Izložba “Jedno mjesto” najavila 51. Festival dramskih amatera_62a48dffe93e3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Izložba slika “Jedno mjesto“ Tijane Gordić koja je sinoć otvorena u Bijelom Polju najavila je 51. Festival dramskih amatera.

U galeriji Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo” Gordić je izložila 25 svoja rada rađena u kombinovanoj tehnici sa fluorescentnim bojama, reljefnim potezima i geometrijskim oblicima na Kojima dominiraju pejzaži i njegova dubina, koji su privukli veliki broj zaljubljenika u likovnu umjetnost.
Otvarajući izložbu novinar Vanja Kovačević je kazao da autorka traga za novim svijetovima, prije svega onim unutrašnjim koji nam omogućavaju život u najsuštinskijem smislu riječi.

“Gordić ima jasno definisan  stav o stvarima o kojima progovara kroz svoje radove, koja sa jasno definisane pozicije preispituje svijet oko sebe i svjetove u sebi, ali koja istovremeno ne želi da priču dovede do kraja i na taj način zatvori sopstveno djelo u krug iz kojeg nema izlaska”, istakao je Kovačević.

On je dodao da Gordić nadstoji da ono ostane otvoreno, čime podcrtava slavni stav Romana Ingardena koji je u svom tekstu naslovljenom “Slika“  pisao da svako pravo umjetničko djelo ima onoliko aspekata koliko i gledalaca.

Autorka izložbe je nastojala da osjećaje iz rane mladosti prenese na platno i na taj način se vrati u to za nju lijepo vrijeme.
“Na mojim slikama mogu vidjeti realizacije utisaka koje sam imala kao mala, neke privide i figure, koje sada izlaze kroz nekakvu treperavost, šljokice, materijale koje upotrebljavam koji nijesu baš najuobičajeniji za slikarstvo i vjerujem da postoji beskonačno puno varijacija do kojih mogu da dođem“ zaključila je Gordić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.