Sve više učenika iz državnih škola upisuje FIS

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pravilno shvatanje duhovnosti znači stavljanje humane nauke na prvo mjesto.
Sve više učenika iz državnih škola upisuje FIS_62a345345a194.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru s kampanjom upisa na osnovne studije priprema se za novu akademsku godinu. Cilj je biti još spremniji i izvesti generaciju mladih ljudi, svestrano obrazovanih

“Koji će preuzeti amanet promovisanja vjere islama s naučnog aspekta na kvalitetan, renomiran način. Također, iznijeti i obavezu koja slijedi na jednu generaciju evropskih muslimana. Nalazimo se u srcu Evropu, srcu Balkana, FIS je u srcu Sandžaka i Novog Pazara. Sve je simbolika. Pravilno shvatanje duhovnosti znači stavljanje humane nauke na prvo mjesto. Bavit ćemo se s tim da naši studenti rade na sebi. Da budu kvalitetni misionari i kvalitetno prezentuju ono što su učili na Fakultetu prije svega na radnom mjestu ali i da u javnom životu budu prepoznatljivi”, ističe prof.dr Mustafa Fetić prodekan FIS-a.

Četiri su studijska programa, Islamistika, Šerijat i pravo, Religijska pedagogija i komunikologija, Islamska ekonomija.

“Kada se pojavimo u državnim školama djeca misle, pošto je Islamski fakultet, da je sve koncentrisano samo na nauke što mi striktno zovemo nauke vezane za objavu. Mi smo to demistificirali i želimo istaći da je ponos za Fakultet što je veliki procent studenata koji upisuju FIS a dolaze iz državnih škola”, ističe hafiz dr Almir Pramenković, profesor akaida na FIS-u.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.