Sve više učenika iz državnih škola upisuje FIS

Pravilno shvatanje duhovnosti znači stavljanje humane nauke na prvo mjesto.
Sve više učenika iz državnih škola upisuje FIS_62a345345a194.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru s kampanjom upisa na osnovne studije priprema se za novu akademsku godinu. Cilj je biti još spremniji i izvesti generaciju mladih ljudi, svestrano obrazovanih

“Koji će preuzeti amanet promovisanja vjere islama s naučnog aspekta na kvalitetan, renomiran način. Također, iznijeti i obavezu koja slijedi na jednu generaciju evropskih muslimana. Nalazimo se u srcu Evropu, srcu Balkana, FIS je u srcu Sandžaka i Novog Pazara. Sve je simbolika. Pravilno shvatanje duhovnosti znači stavljanje humane nauke na prvo mjesto. Bavit ćemo se s tim da naši studenti rade na sebi. Da budu kvalitetni misionari i kvalitetno prezentuju ono što su učili na Fakultetu prije svega na radnom mjestu ali i da u javnom životu budu prepoznatljivi”, ističe prof.dr Mustafa Fetić prodekan FIS-a.

Četiri su studijska programa, Islamistika, Šerijat i pravo, Religijska pedagogija i komunikologija, Islamska ekonomija.

“Kada se pojavimo u državnim školama djeca misle, pošto je Islamski fakultet, da je sve koncentrisano samo na nauke što mi striktno zovemo nauke vezane za objavu. Mi smo to demistificirali i želimo istaći da je ponos za Fakultet što je veliki procent studenata koji upisuju FIS a dolaze iz državnih škola”, ističe hafiz dr Almir Pramenković, profesor akaida na FIS-u.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.