Denis i Željko

Nalazimo se u kolotečini naših nepoželjnih nacionalističkih težnji i zbivanja, upravo održivim postojanjem i djelovanjem ortodoksnih nacionalističkih ličnosti u vlasti.
SLOBODNA BOSNA' SAZNAJE: Građanske stranke prvi put imat će tri kandidata na oktobarskim izborima, uz Komšića i Bećirovića uskoro će kandidaturu objaviti... | Slobodna Bosna
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

“Stanimo u kraj kabadahiluku nacionalista iz HDZ-a i SNSD-a!” – upravo je i namjera i poruka i Denisa Bećirevića u sinoćnem ( srijeda 08.maja ) Pressingu TV N1.

Bravo televiziji N1 i voditelju emisije Ameru Zukiću, za emisiju Pressinga, kao i izboru pravoga sagovornika i ličnosti, građanina i patriota, kandidata za Predsjedništvo BiH, gospodina Denisa Bećirevića.

Upravo, kao građanina ove nam jedine domovine, njenoga iskrenog patriotu, u ova za nas teška i veoma komplikovana vremenska događanja, u predizbornom periodu, veoma je bitnai za gledaoce i slušaoce TV medija ova tema, u predizbornoj fazi, formiranja ispravnog stava o izboru kandidata za sve nivoe vlasti, tako i u Predsjedništvo BiH.

Kao sudionici svakodnevnih i višegodišnjih neprimjernih zbivanja i ponašanja naših izabranih prestavnika u sve siteme aktuelne vlasti, od izbora u razne parlamente do našeg “troglavog” predsjedništva, veoma je bitno dobro i objektivno spoznati sve neprijatnosti i negativnosti u našem izboru, te po sospstvenoj mogućnosti i želji izvršiti i ličnu korekciju, za primjereniji izbor u narednom periodu.

Uzaludne su nam sve jadikovke, kritike i domaće vlasti i međunarodnih faktora, koji nam teže i prijateljski pomoći, ako to mi građani ove nam poželjne jedinstvene i jedine domovine Bosne i Hercegovine, ne želimo ili nećemo da shvatimo i prihvatimo isključivu našu odgovornost u izboru naših prestavnika u svakoj narednoj vlasti.

Po narodnoj, “Birali smo i gledajmo u našu budućnost” upravo je i ciljana poruka, za sve naše želje i uspješna nadanja za naš prosperitet i nastojanja bolje budućnosti za sve naše građane i narode.

Nalazimo se u kolotečini naših nepoželjnih nacionalističkih težnji i zbivanja, upravo održivim postojanjem i djelovanjem ortodoksnih nacionalističkih ličnosti u vlasti i djelovanja njihovih super nacionalističkih stranačkih ubitačnih ideologija, kako stranke HDZ-a i čelnika Dragana Čovića, kao i SNSD-a i čelnika, guslara iz Laktaša i nažalost člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Upravo su nam i veoma važne ovakve i druge slične emisije, bilo na TVN1 ili TV Face kod Senada ili TV BN ili neke druge televizije, kako bi se razvila i naša kultura sjećanja i pamćenja, šta nam je nužno činiti i pripremati se kao građani, željni i zaslužni za bolji civilizovani odnos zajedničkog suživota, uz ljudskost i poštivanje svih naših različitosti, ali za zajedničko dobro.

Nismo li dosta i dovoljno ispaćeni, osiromašeni i materijalno i duhovno, u svakome pogledu, da je nužna sopstvena spoznaja da je sve u našim odlukama i potezima, prije svega u izboru pravih ličnosti, nikako nacionalista ili legitimnih prestavnika bilo kojeg i kakvoga roda, već građana ove nam jedine zajedničke, ali naše jedinstvene domovine Bosne i Hercegovine.

Nije nam potrebna nikakva druga komplikovana filozofija ili bilo čija briga za našu svijetliju budućnost, od naših ličnih shvatanja odgovornosti i potreba izmjena sospstvenih memorijskih čipova, u kojima su pohranjene sve naše dobre činjenice, od idola i ideala iz naše prošlosti i hrabre istrajne borbe protiv fašizma, ali se moramo osloboditi svih naših pritajenih nacionalističkih stremljena i nakana, kao i svega već viđenog i doživljenog.

Zato se oslobodimo i duhova naših dokazanih neprijatelja i tvoraca agresorskih ideologija na našim prostorima, već se okrenimo mladim i budućim naraštajima, pametnim, umnim i radnim za stvaranjem sveukupne bolje nam budućnosti.

Kao već stari, iskusni radni i životni, visoki intelektualac, poliglota i svjetski čovjek, graditelj i patriota svoje jedine domovine Bosne i Hercegovine, kao bivši parlamentarac i Bosne i Hercegovine i Savezne Skupštine SFRJ, kao vijećnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Mostara, mnogo toga sadržajnog i životnoga, veoma uspješnog i korisnoga mogao bih vam ispisati i ovom prilikom, u cilju sugestije izbora prave i ispravne opcije u vašim stavovima i razmišljanjima, ali sve ovo želim vama prepustiti.

Kao, mostarski Sarajlija i velika žrtva već doživljenog režima HDZa i „ ugroženih Hrvata „ Mostara i Hercegovine, moram vas, moje Bosance i moje Sarajlije upoznati da je politika ovoga HDZ-a i njegovogf čelnika Dragana Čovića za nas ubitačna, kao i „ grobnica njegovih Hrvata“ koje stalno prestavlja, zato sam za opciju isključive podrške našem Željku Komšiću, kao jedininom Hrvatu u našim uslovima i našim državnim interesima, koji mu se jedini može suprostaviti, kao i postojećoj ideologiji Tuđmanovog naslijeđa.

Svakako moji Bosanci, kao rođenom Sarajliji, kao i moji građani Sarajeva ovo trebaju i moraju da znaju i shvate, upravo važnost vašega glasa za Željka Komšića.

Kao Bosanski Srbin, apsolutno neću da priznam izbor guslara i ortodoksnog veliko srpskog nacionaliste Milorada Dodika, da bude i moj prestavnik bilo gdje, a ponajmanje u predsjedništvu BiH.

Zamislite, kada bi Milorad Dodik i Dragan Čović bili članovi ovog troglavog Predsjedništva naše domovine, ona bi se već poodavno rastočila i vaskrsnule bi njihove genocidne tvorevine Republika Srpska i Herceg Bosna.

Naš sospstveni i državni spas bi bio u isključivom izboru naših kandidata građanske opcije, Željka Komšića i Denisa Bećirevića, to bi bili i naši idoli i ideali, kakve smo nekada imali u ličnosti i djelima našeg i svjetskog državnika druga Tita.

Istina, mlađane generacije to nisu imali priliku da dožive i shvate, ali su zato tu njihovi roditelji, koji im to trebaju dočarati i pojasniti, a nacionalistima, kriminalcima i lopovima to ništa nije potrebno dokazivati.

U svakom slučaju, svi mi dobro razmislimo i do oktobra se spremajmo da sami i jedini riješavamo našu sudbinu, bez molbi i jadikovki za bilo kakvu pomoć i drugih, dakle sudbina je isključivo u našim glasovima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.