Repriza viđenog

Sve je isto samo njih – uzročnika zla u našoj zemlji – nema.
Andrew J Cosgriff
Andrew J Cosgriff
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dragi moji,

Gledao sam danas i slušao na RTSR govor Milorada Dodika, ruskog ambasadora Igora Kalabuhova te intervencije čelnika srpskih partija o međunarodnom položaju Eresa.

Imam potrebu da podijelim s vama kako sam doživio nastavak srpske lamentacije nad samima sobom sa prozivkom neprijatelja srpskog naroda. Ni nekadašnja skupština u Brčkom nije im ravna današnjoj u Banjoj Luci.

Zato, da bismo razumjeli današnju (06.06. 2022) posebnu sjednicu NS RS na zahtjev Milorada Dodika sa samo jednom tačkom dnevnog reda: “Razmatranje informacija o međunarodnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske”, potrebno je pročitati Zapisnik i magnetofonski snimak sa 40. sjednice Narodne skupštine RS-a održane 01. i 11. maja 1994. godine u Brčkom.

Sve je isto samo njih – uzročnika zla u našoj zemlji – nema.

Neki su osuđeni za ratni zločin u Bosni i umrli: Momčilo Krajšnik, predsjednik Narodne skupštine.

Neki su izvršili samoubojstvo: Nikola Koljević, član udrženog zločinačkog poduhvata i Milan Babić, predsjednika takozvane „Srpske Krajine“ u Hrvatskoj.

Neki su osuđeni na međunarodnom sudu u Haagu na doživotni zatvor za genocid: Radovan Karadžić, predsjednika Eresa i Ratko Mladi zapovjednik Vojske Republike Srpske, koja je optužena za ratni zločin nad Bošnjacima/Bosancima u Bosni.

Neki su preživjeli srpsku agresiju na bosansku državu i genocida nad Bošnjacima/Bosancima: Milorad Dodik trenutni član Predsjedništva bosanske države, da bi pod pritiskom međunarodne zajednice izručio osumnjiče za ratni zločin, poput Biljane Plavšić.

To je bio Dodikov zalog da ga se tenkovima dovede na vlast u Banjoj Luci, gdje još uvijek zamajava i izludjuje srpski narod svojom pričam o tome da Bosna nije održiva i da će uskoro propasti te da će Srbi živjeti u jednoj državi sa Srbijom.

To isto je govorio i Milan Martić, predsjednik takozvane „Srpske Krajine“, u Brčkom 01. i 11. maja, 1994. godine, najavljujući sigurnu pobjedu.

Zna se šta je bilo sa Milanom Martićem i „Srpskom Krajinom“ u Hrvatskoj.

Vjerovatno je Milorad Dodik zbog svih tih zasluga za srpski narod i dobio suglasnost od Narodne Skupštine da ima uvodni lamentirajući govor u trajanju od 30 minuta.

Nije Milorad Dodik rekao ništa novo osim što je zvučao nešto ogavnije od samog Radovana Karadžića, koji sada čami u zatvoru zbog genocida.

Nama je bilo zanimljivije šta je imao reći ruski ambasador Igor Kalabuhov danas u Banjoj Luci.

Rekao je Kalabuhov da su neprijatelji Rusije svi u Bosni, koji se zalažu za političko i vojno pridruživanje euroatlantskim asocijacijama.

Branislav Borenović me poštedio zaključka, koji nam se nameće, a to je da se danas u Banjoj Luci srpski narod opredijelio o ratu Rusije protiv Ukrajine, opredjelio se za Rusiju protiv Europe i Amerike, a to je protiv Zapada.

Sjećam se jedne izjave Biljane Plašić u vrijeme naleta srpskog nacionalizma kad je rekla da srpskom narodu ne treba zapadni novac, ali ako to Zapad ponudi, srpski narod će to prihvatiti.

To isto se moglo čuti danas u Banjoj Luci – srpskom narodu nije potreban europski put, ali ako Europa otvori svoj put za srpski narod, koji se već uvelike iseljava iz manjeg bosanskog entiteta Eresa, srpski narod će poći tim putem, ali neće skretati sa ruskog puta.

To jest teško, ali odričući se Rusije mi, Srbi, se odričemo samih sebe, reče jedan.

Srbi to ne mogu podnijeti ako ne budu morali, a morat će jer Europska unija sudjeluje u ekonomskom razvoju manjeg bosanskog entiteta Eresa 500% više od Rusije, koja ima namjeru, kako je najavio ambasador Kalabuhov, da otvori ured ruskog ambasadora u Banjoj Luci da širi duhovno-rusku kulturu. To jest da prodaje maglu.

Branislav Borenović je ipak upozorio danas u Banjoj srpski narod da svoje ruskofilske emocije zamjeni zdravim razumom i gladnim stomakom.

A mi bismo dodali iz osjećaja komšijske milosti i solidarnosti prema srpskom narodu da se sjete kako su prošli oni, koji su sudjelovali na Narodnoj Skupštini u Brčom.

Iskreno želimo da se današnjim sudionicima na Narodnoj Skupštini, posebno ne predsjedavajućem Denisu Šuliću, ne ponovi ono što se dogodilo Krajšniku i ostalim sudionicima u Brčkom.

Smrt gluposti, sloboda zdravom razumu!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.