Mještani Bistrice ogorčeni, izvođač prekinuo radove

Mnogi domaćini i preduzetnici, s obzirom na to da se radi o izrazito poljoprivrednom području, imaju teškoće u plasiranju svojih proizvoda.
Mještani Bistrice ogorčeni, izvođač prekinuo radove_629ff0d6063ce.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mještani bjelopoljskog sela Bistrica danas su u znak protesta, zbog zastoja u radovima na rekonsturkciji lokalnog puta, blokirali magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje od 14 do 15 sati.

Mještani tvrde da im postojeći put u dužini od devet kilometara, umnogome remeti normalan način života i svakodnevno stvara troškove.

Lokalni put koji povezuje Bistrički kraj sa opštinskim centrom trebao je, prema utvrđenom planu, da bude završen još u minuloj godini. Put ne samo da nije završen, već je kompanija Štrabak koja je zvanični izvođač radova krajem potekle godine prekinula radove.
“Na zahtjeve u kojima mještani traže objašnjenje zbog čega su radovi stali iz Štrabaka do sada nije stizao odgovor. U takvim okolnostima građanima nije ništa drugo preostalo već da blokadom magistrale skrenu pažnju javnosti i nadležih institucija na stanje u kojem se nalazi gradilište”, saopštio je predsjednik MZ Bistrica Sakib Čindrak.

On je kazao da su uputili zahtjev lokalnoj samoupravi da im njihovim mašinama poravnaju put prema mjesnom centru, kako bi mogli, koliko toliko, da ga koriste.
“Nijesmo dobili pozitivan odgovor. Pojasnili su da ne mogu da se angažuju na gradilištu koje je u nadležnosti drugih pravnih subjekata. U takvoj situaciji zahtijevali smo da na teren izađe komunalna inspekcija kako bi utvrdila vrijednost radova koji bi se odnosili na ravnanje puta, da bi mještani angažovali neko preduzeće da to uradi”, kazao je Čindrak.

Tokom blokade čulo se da mnogi domaćini i preduzetnici, s obzirom na to da se radi o izrazito poljoprivrednom području, imaju teškoće u plasiranju svojih proizvoda upravo zbog loše saobraćajne komunikacije.

Na kraju mještani su pozvali predsjednika Vlade, te resorne ministre, koje okrivljuju za loše stanje na terenu, da dođu i uvjere se u kakvim uslovima žive stanovnici ovog područja.
Da podsjetimo lokalni put je dio pravca koji povezuje buduću turističku destinaciju Đalovića pećina sa magistralnim putem.

Bistričani su za sjutra najavili blokadu puta od 12 do 14 sati na istom mjestu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.