Kako uništiti naše nacionaliste u mjesecu oktobru 2022. godine 

Dosta nam je i konstitutivnosti i legalnoga ili legitimnog prestavljanja svih nas, dok se ovi naši vlastodršci bogate na naš račun.
Ilustracija: Nedd Flanders
Ilustracija: Nedd Flanders
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Na našu žalost, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na proteklih nekoliko javnih događaja na reveru je nosio značku odnosno zastavu Ruske Federacije, što su primjetili mnogi mediji.

Ovo je javan i očigledan znak podrške Moskvi i Rusima od strane ovog našeg svinjogojca, guslara , despota i silnika iz tzv. “srpskoga sveta” odnosno sada “ruskoga sveta”.

Na taj način Dodik, skriveno ili ne, očito šalje svoju podršku Moskvi tokom rata u Ukrajini – pišu mnogi mediji.

Potraga za partnerom: Geopolitika Balkana između ruskih iluzija, srpskih  lutanja i brutalne evroatlantske manipulacije | Novosti.rs

Zna često guslar i čobanin iz Laktaša, zamijeniti svoju entitetsku zastavu boja, crveno, plavo bijelu sa ruskom, bijelo, plavo crveno, često neprimjetno, razlika je samo u rasporedu boja.

SLOBODAN MILOŠEVIĆ PRIČAO SVE NAJGORE O RADOVANU: Karadžić nije psihijatar,  već pacijent, lažov i marginalac Lagumdžija: "Dodik divlja kao Radovan Karadžić" - Danas.ba

Ništa čudno, što nas ovaj psihopata i pacijent svoga psihijatra Radovana iz Londonskih kazamata, već godina bez njegove terapije, tako sramoti po svijetu, a svoj8u ulogu najvećeg srpskog nacionalistu ističe na pijedestal srama, poniženja , mržnje i nedostojnosti ljudskosti.

Pitamo se, da li smo možda neka država iz Afričkog svijeta, sa trostrukom plemenskom zajednicom, sa troglavim predsjedništvom, kakvoga nema nigdje u svijetu.

Naša plemena, Srba, Hrvata i Bošnjaka, žive u ovom našem jadu i bijedi, upravo radi naših poglavica i njihovih kadrova u domaćoj vlasti, bez našega angažovanja sa umom i razumom, kako in a koji način da ih se riješimo.

Upravo smo u ovome predizbornom period, kada istinski svi moramo stati pred ogledalce i pitati se, koje to čipove u sospstvenim memorijama u glavi moramo nužno mijenjati, kako bi znalački i korisno za sve nas, građane oven am nekada lijepe domovine, obezbjedili i svima nama dostojnu ljdsku i civilizovanu državu, sa jednim predsjednikom.

Suvišno je i veoma dosadna naša tmurna svakodnevna retorika, koju nam nameću naši nacionalisti, sa pričama o izmjenama izbornoga zakona po njihovoj nacionalističkoj matrici, ali niko ne postavlja pitanje i lansira price o nužnosti izmjene našega Ustava, na prvome mjestu.

Izjasnimo se, prije svega, da želimo građansku državu po mjeri i potrebi svakoga građanina oven am zajedničke domovine, sa ravnopravnim i jednako pravnim potrebama u svim našim domenima života i djelovanja.

Dosta nam je i konstitutivnosti i legalnoga ili legitimnog prestavljanja svih nas, dok se ovi naši vlastodršci bogate na naš račun, a većina građana je u siromaštvu, bez sospstvenog i zajedničkog dostojanstva, bez osnovnih ljudskih prava da biraju i budu birani u sistemu vlasti.

Svojim odnosom i ponašanjem, za sopstvenu sudbinu prepustili smo drugim i vanjskim i unutrašnjim neprijateljima, da nam kroje našu sudbinu po njihovim mjerilima nemoralne ljudske vrijednosti.

Ako istinski hoćemo i želimo građansku državu, sa jednim predsjednikom, zašto da dozvolimo našim nacionalistima i neprijateljima, uzurpatorima i agresorima iz srpskoga i hrvatskoga podzemlja, da nam urušavaju našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu i njene vrijednosti, u zajedničkom uzurpatorskom poduhvatu sa Hrvatskom, Srbijom, Rusijom, Mađarskom i inim njihovim istomišljenicima.

Svi su izgledi da je ovo vrijeme pridošlih “neprijateljskih duhova“ sa Blajburških polja i Ravnih gora, iz “ srpskoga sveta“ i aktuelnog “ruskoga sveta“ u zajednici sa našim domaćim izdajnicima, gamadima i rušilačkim glodarima, uz gusle i orgulje, uz blagoslov i vjerskih vjerodostojnika iz Crkve i Katedrale .

Pitamo se, da li zaista naš hrabri i vjerni, radni i pametni bosansko- hercegovački svijet i narod, nije sačuvao ništa vrijednoi patriotsko osjećanje još iz vremena naše partizanske borbe protiv fašista i našeg idola i njegovih ideala, za našu realnost zajedništva i suživota u boljoj budućnosti.

Svejsni smo činjenice, da je nacionalizam postao ubojitiji od djelimično uništenog fašizma, ali su domaće stjenice i nacionalističke krtice, jednsotavno metastazirale uz našu indolentnost, nemarnost, nerad i olako shvatanje situacije u odnosima i sosptvenoj našoj borbi protiv njih is vim vidovima njihovog postojanja i djelovanja.

Zato se i priupitajmo, da li sui naredni naši izbori prilika, da se sa mnogima od njih istinski obračunamo i da ih zajednički otpremimom u nepovrat u naš sistem vlasti.

Zato, masovno se odazovimo na narednim oktobarskim izborima i svoj glas nemojmo davati našim nacionalističkim strankama i njihovim kandidatima, a prije svih ni za živu glavu HDZ-u i SNSD-u.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.