Reformatori

Ne biraju svoja vremena, ali znaju kako stranice knjige svojih djela ispuniti dobrim djelima.
Ilustracija: Owen Gent
Ilustracija: Owen Gent
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Da je faraonova žena čekala dok faraonovo vrijeme ne prođe ili dok se njegovo stanje ne promijeni, ne bi zaslužila spomen sadržan u njezinoj dovi koji će vjernici ponavljati i učiti do Sudnjeg dana: ”Gospodaru moj, sagradi mi kod Sebe kuću u Džennetu!” (Et-Tahrim, 11.)

Da je faraonov rođak čekao da se vrijeme promijeni i dođe olakšanje, ne bi zaslužio titulu ”vjernik faraonove porodice”, koja se spominje u posljednjoj Allahovoj objavi, Kur’anu.
Ti si stvoren za svoje vrijeme i tvoj život se neće ponoviti, zato ga nemoj trošiti u proklinjanju, kukanju i plakanju zbog teškog stanja. Već čini ono što su činili i naši dobri prethodnici na koje se ugledamo i pozivamo. Kad su bili u teškim situacijama, u vremenu kriza i iskušenja, vršili su svoju misiju, i kad su bili u izobilju, sigurnosti i rahatluku, vršili su svoju misiju.

Reformatori ne biraju svoja vremena, ali znaju kako stranice knjige svojih djela ispuniti dobrim djelima.
Načini sebi spomen kod Allaha i svojim velikim djelima sagradi svoju veleljepnu građevinu za Ahiret, čak i ako je cijeli svijet protiv tebe.

I znaj da Onaj Koji te je stvorio za određeno vrijeme, dao ti je i sredstva i sposobnost da u tom vremenu izvršiš svoj zadatak, jer te Allah neće pozivati na odgovornost za ono što ne posjeduješ i što nisi u stanju učiniti. Zato traži pomoć od Allaha i ustraj u svojoj misiji dobra.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.