Reformatori

Ne biraju svoja vremena, ali znaju kako stranice knjige svojih djela ispuniti dobrim djelima.
Ilustracija: Owen Gent
Ilustracija: Owen Gent
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Da je faraonova žena čekala dok faraonovo vrijeme ne prođe ili dok se njegovo stanje ne promijeni, ne bi zaslužila spomen sadržan u njezinoj dovi koji će vjernici ponavljati i učiti do Sudnjeg dana: ”Gospodaru moj, sagradi mi kod Sebe kuću u Džennetu!” (Et-Tahrim, 11.)

Da je faraonov rođak čekao da se vrijeme promijeni i dođe olakšanje, ne bi zaslužio titulu ”vjernik faraonove porodice”, koja se spominje u posljednjoj Allahovoj objavi, Kur’anu.
Ti si stvoren za svoje vrijeme i tvoj život se neće ponoviti, zato ga nemoj trošiti u proklinjanju, kukanju i plakanju zbog teškog stanja. Već čini ono što su činili i naši dobri prethodnici na koje se ugledamo i pozivamo. Kad su bili u teškim situacijama, u vremenu kriza i iskušenja, vršili su svoju misiju, i kad su bili u izobilju, sigurnosti i rahatluku, vršili su svoju misiju.

Reformatori ne biraju svoja vremena, ali znaju kako stranice knjige svojih djela ispuniti dobrim djelima.
Načini sebi spomen kod Allaha i svojim velikim djelima sagradi svoju veleljepnu građevinu za Ahiret, čak i ako je cijeli svijet protiv tebe.

I znaj da Onaj Koji te je stvorio za određeno vrijeme, dao ti je i sredstva i sposobnost da u tom vremenu izvršiš svoj zadatak, jer te Allah neće pozivati na odgovornost za ono što ne posjeduješ i što nisi u stanju učiniti. Zato traži pomoć od Allaha i ustraj u svojoj misiji dobra.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.