Premijera predstave “Kovači” večeras u Bijelom Polju

"Napravili smo taktiku, da i žanrovski različitim predstavama, pokušamo da uspostavimo repertoar koji će ovo pozorište imati i nuditi svom gradu."
Premijera predstave “Kovači” večeras u Bijelom Polju_629df67d9f885.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predstava Bjelopoljskog pozorišta “Kovači”, koju je prema tekstu Miloša Nikolića režirao mladi crnogorski glumac Petar Novaković, premijerno će biti izvedena večeras, u velikoj sali Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, od 20 sati.

Ovo je treća predstava nastala u produkciji Bjelpoljoskog pozorišta tokom ove godine. Prije “Kovača” premijerno su izvedeni komadi “Danilo” i “Karma Koma”.

Bjelopoljski glumci sun a predstavi “Kovači” radili dva i po mjeseca a napravljena je tako da su glumci mogu da pokažu svu svoju raskoš te se na najbolji mogući način razigraju tokom predstave, saopštio je reditelj predstave Petar Novaković.

“Riječ je o komediji, u kojoj smo ostavili dosta vremena na usvajanju teksta, sve je duhovito. Kada smo izašli na scenu, sve je počelo prirodno da se odmotava, budući da glumci imaju mnogo iskustva i dobro poznavanje pozorišta, pa se sve namještalo samo od sebe i lijepo uklapalo”, istakao je Novaković.
Bijelo Polje je u neku ruku “odskočna daska” za mnoge mlade glumce, koji dobiju priliku da se upravo ovdje, u gradu na Limu, tokom Festivala dramskih amatera pokažu, budu primijećeni a potom da se dograde i izgrade profesionalne karijere. Kazao je Novaković osvrnuvši se na rad Bjelopoljskog pozorišta.
“Napravili smo taktiku, da i žanrovski različitim predstavama, pokušamo da uspostavimo repertoar koji će ovo pozorište imati i nuditi svom gradu”, naglasio je reditelj Novaković.

U predstavi “Kovači” igraju: Vlado Tomović, Sanja Ćirović, Predrag Vukojević i Momčilo Miladinović. Scenografiju potpisuje Milivoje – Mićo Kovačević.

Glumac Predrag Vukojević je naglasio da nije ni čudo što u godini u kojoj se slavi sto godina od nastanaka pozorišta u Bijelom Polju nastaju tri predstava koje će učestovati na ovogodišnje FDACG.
“Radimo na način da produkcija bude kvalitetna i da bjelopoljska publika, koja je u velikom procentu obrazovana i edukovana i zna šta je pozorište, prepozna naš rad i trud i sve ono, što smo mi i produkcija željeli da poručimo projektom. U pitanju je predstava koja će se igrati, i koja je sama po sebi takva da se može igrati na bilo kojoj sceni, i u bilo kojoj sredini. Prihvatljiva, komična, zanimljiva i edukativna. Očekujem će ‘Kovači’  biti jedna od onih predstava za koje će publika moći da kaže da je hit i da će joj se uvijek vraćati”, istakao je Vukojević.

Ovo je najuspješnijija godina u u istoriji Bjelopoljskog pozorišta kada je produkcija u pitanju. Tri predstave a još smo u prvoj polovini godine je za svaki respekt istako je director Centra za kulturu, Milko Kovačević.
“Sve tri pozorišne predstave, koje su produkcija ovog Centra za kulturu naći će se na 51. Festivalu dramskih amatera, čime želimo dodatno očuvati dignitet festivala, dati mu novi impuls i pozicionirati Bijelo Polje kao centar dramskog amaterizma u Crnoj Gori, što priznaju svi pozorišni poslenici. Na ovaj način podižemo pozorišnu ljestvicu u našem gradu i pravimo smjernice za budući rad, čini se da pravimo dobre i snažne stepenice, koje ovo amatersko pozorište vode ka njegovoj punoj profesionalizaciji. Uz Petra Novakovića, Moamera Kasumovića, Emira Ćatovića, Omara Bajramspahića i uz iskusnu pozorišnu ekipu iz Bijelog Polja, taj cilj je ostvarljiv i treba se desiti u skorijem periodu”, istakao je Kovačević.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.