Konkurs za prijem učenika u Medresu Gazi Isa beg

Prednost za upis imaju kandidati koji su završili osmogodišnju školu s odličnim uspjehom i oni koji na prijemnom ispitu pokažu najviše znanja.
Konkurs za prijem učenika u Medresu Gazi Isa beg_629dff2e0e244.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Na osnovu člana 52. Statuta, Upravni odbor Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru raspisuje

KONKURS

ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED MEDRESE U ŠKOLSKOJ 2022/2023. GODINI

Školovanje u Medresi Gazi Isa-beg traje četiri godine. Škola je internatskog tipa. Kandidat za prijem u Medresu treba da ispunjava sljedeće uslove:– da nije stariji-a od 17 godina,– da je završio-la osmogodišnju školu s odličnim ili vrlo dobrim uspjehom i primjernim vladanjem,– da je duševno i tjelesno zdrav-a,– da je završio-la drugi stupanj vjeronauke.

Kandidati koji su hafizi, učenici generacije u osnovnoj školi ili učenici koji su ostvarili odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u posljednja četiri razreda osnovne škole, uz priložene dokumente kojima potvrđuju svoj status, bit će bodovani s najvećim brojem bodova po svim kriterijima bodovanja i kao takvi odmah primljeni (neće polagati prijemni ispit). Prijemni ispit se sastoji iz pisanog i usmenog dijela. Prednost za upis imaju kandidati koji su završili osmogodišnju školu s odličnim uspjehom i oni koji na prijemnom ispitu pokažu najviše znanja.

Prijemni ispit će se održati u Medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru u subotu, 25. juna 2022. godine, za muškarce i djevojke. Prijemni ispit počinje u devet sati (09:00 h). Molbe za prijemni ispit i dokumenta kandidati će lično podnijeti ili elektronskom poštom za one iz inostranstva na adresu: Medresa Gazi Isa-beg, ulica Gradska 1/b, 36300 Novi Pazar ili putem e-maila: npmedresa@gmail.comKrajnji rok za podnošenje molbi je 23. jun 2022. godine. Uz molbe prilažu se i sljedeća dokumenta:– izvod iz matične knjige rođenih,– svjedočanstvo o završenoj osmogodišnjoj školi ili svjedočanstva za 5, 6, 7. i 8. razred (svjedočanstva posljednja četiri razreda osnovne škole),– ljekarsko uvjerenje da je kandidat duševno i tjelesno zdrav-a,– pisani pristanak roditelja ili staratelja da kandidat može upisati Medresu,– pisani pristanak roditelja, staratelja ili medžlisa (džematskog odbora) Islamske zajednice da će redovno izvršavati materijalne obaveze prema Medresi.

Molimo sve kandidate da tačno naznače adresu prebivališta i broj telefona kako bismo ih uredno i na vrijeme mogli obavijestiti o rezultatima prijemnog ispita.Naknadne molbe i molbe sa nepotpunom dokumentacijom neće se uzimati u razmatranje. Kandidati koji su zainteresirani za upis u Medresu mogu koristiti Informator koji sadrži pitanja iz testa na prijemnom ispitu. Ostale informacije mogu se dobiti na telefon: +381 20 311770 ili putem e-maila: npmedresa@gmail.com

PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA

Dr Enver-ef. Gicić

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.