Što prije nastaviti radove na putu ka BiH

Već devet mjeseci na putu tvrde nema nijedne mašine niti bilo kakvih radova.
Što prije nastaviti radove na putu ka BiH_629aaa7e72962.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nekoliko stotina mještana pljevaljskih sela oslonjenih na put koji vodi od grada ka granici sa BiH okupili su se danas na Srdanovom Grobu, ne da bi proslavili eventualni završetak rekonstrukcije puta koji kasni godinu i po, već da bi upozorili nadležne da što prije nastave obustavljene radove.

Putovanje do grada, tvrde mještani, donosi sijaset problema: udarne rupe, zaglavljivanje vozila, nemoguć transport malina i drugog osjetljivog voća, a posebno ih zbog lične i bezbjednosti djece brinu odroni koje sami uklanjaju.

Već devet mjeseci na putu tvrde nema nijedne mašine niti bilo kakvih radova.
Put je, kažu mještani, međudržavni- spaja Bosnu i Crnu Goru, ali ni to, tvrde, ne utiče na nadležne da bi ubrzali i završili započete radove.
Prva faza rekonstrukcije 16,3 km puta puta košta 12 miliona eura i trebalo je da se okonča u decembru 2020 godine.

Iz Uprave za saobraćaj ne spore da su radovi obustavljeni, ali očekuju da će svi poslovi I faze bitui okončani do kraja godine.
“Novac za rekonstrukciju regionalnog puta R3, dionica Pljevlja – Metaljka I faza, u potpunosti je obezbijeđen iz Kapitalnog budžeta Crne Gore tako da nezvanične informacije o učešću Turske u finansiranjuovog projekta nemaju nikakvo uporište”, saopštila je Uprava za saobraćaj.
Zahtjeve mještana za nastavak radova podržale su sve političke partije sa lokalnog nivoa kao i Opština Pljevlja čiji je potpredsjednik Nenad Rubežić danas bio sa sugrađanima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.