Obustavljeni radovi nakon pronalaska ploče

Dogovoreno da se ide u pravcu potpunog arheološkog istraživanja, na cijelom prostoru vakufa, shodno planu i zakonu.
Obustavljeni radovi nakon pronalaska ploče sa natpisom od vakufa Hadži Danuše_629aaac7bc145.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Tek što su počeli radovi na izgradnji fontane na gradskom trgu u Bijelom Polju, došlo je njihovog obustavljanja od strane nadležne inspekcije, nakon što je na gradilištu pronađena ploča sa natpisom od vakufa Hadži Danuše.

Medžlis Islamse zajednice Bijelo Polje u komunikaciji sa svim nadležnim institucijama i Opštinom Bijelo Polje dogovorio je obustavu radova, dok će dalje aktivnosti preuzeti Uprava za zaštitu kulturnih dobara.
Oni su saopštili da je na sastanku dogovoreno da se ide u pravcu potpunog arheološkog istraživanja, na cijelom prostoru vakufa, shodno planu i zakonu, a postignuta je saglasnost da u predstojećem procesu prisustvuju legitimni predstavnici Medžlisa Bijelo Polje.

Kako se dodaje u saopštenju, Medžlis Bijelo Polje i Opština Bijelo Polje ulažu velike napore da se cijeli proces vodi od strane stručnih lica.
“U tom duhu, vodili smo intezivne razgovore sa različitim institucijama i pojedincima. Ovom prilikom se istim i zahvaljujemo. Na taj način smo postigli dogovor da se sve navedeno riješi na zakonit način, u najkraćem mogućem roku. Apelujemo na javnost da se uzdrže od paušalnih i neutemeljenih izjava, te da dopuste stručnim licima da profesionalno i savjesno obavljaju svoj posao”, navodi se u saopštenju.
Dogovoreno je da Opština Bijelo Polje sve svoje aktivnosti u ovom pogledu raditi u koordinaciji sa Islamskom zajednicom.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.