Studenti Univerziteta Regensburg

Muftija Dudić je gostima poželio dobrodošlicu i upoznao sa historijatom i strukturom Islamske zajednice u Srbiji.
Predsjednik Mešihata primio studente Univerziteta Regensburg_6298b9380b448.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr Mevlud ef. Dudić, 02.06.2022. godine, primio je grupu od 27 studenata Univerziteta Regensburg iz Njemačke, koju je predvodio prof. dr Klaus Buhenau.

Muftija Dudić je gostima poželio dobrodošlicu i upoznao sa historijatom i strukturom Islamske zajednice u Srbiji, kao i sa projektima koje realizira i problemima sa kojima se suočava. Također ih je podsjetio da u Njemačkoj živi veliki broj Bošnjaka sa područja Sandžaka, kao i drugih pripadnika islama, te da se od njemačke države očekuje da prizna islam kao religiju.

U drugom dijelu susreta, muftija dr Rešad ef. Plojović je studente detaljnije upoznao sa islamom i muslimanima u Sandžaku i Srbiji. Inače, studenti pomenutog univerziteta se specijaliziraju na temu istočne i jugoistočne Evrope i tim povodom se nalaze na naučnoj ekskurziji gdje su, između ostalog, posjetili i Novi Pazar.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.